Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakoś rok temu wymieniałem na akcji serwisowej EGR w F11 2.0d, po jakimś czasie pojawiło mi się w okół niej okopcenie. 
Robiłem jedno podejście do aso żeby to zdiagnozowali. Gość z serwisu powiedział że mimo iż to najprawdopodobniej z ich błędu wynika okopcenie to mam zapłacić 1100 zł za diagnostykę i nawet jak wyjdzie, że to błąd serwisu, to chlodniczke wymienia, ale za diagnostykę nie zwrócą. 
Czy nie powinni zrobić diagnostyki w ramach rękojmi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Warto sprawdzić w innym ASO. 
Są jeszcze takie, którym zależy na kliencie…

BMW sie zdecydowanie za dobrze powodzi. Już kiedyś tez byli tacy butni. Dopóki te ich auta się same sprzedają, pozostaną zarozumiali. A Chińczyk będzie miał coraz większe szanse żeby sprzedać samochód za normalne pieniądze i nie będzie miał żadnych problemów z serwisem i uprzejmością dla klienta, który płaci mu pieniądze za usługę. 

Opublikowano

Jutro zrobię ponowne podejście do tego samego ASO, zobaczę co powiedzą. Wysłałem też maila do centrali z prośbą o zajęcie stanowiska. 
Po tym zajściu które z nimi miałem, stracili niestety klienta… byłem na etapie rozmowy co do nowej 1 … zdecydowałem się koniec końców na CLA, muszę powiedzieć, że podejście między Mercedesem a BMW to niebo a ziemia ….

• Lubię to 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, donM napisał(a):

Jutro zrobię ponowne podejście do tego samego ASO, zobaczę co powiedzą. Wysłałem też maila do centrali z prośbą o zajęcie stanowiska. 
Po tym zajściu które z nimi miałem, stracili niestety klienta… byłem na etapie rozmowy co do nowej 1 … zdecydowałem się koniec końców na CLA, muszę powiedzieć, że podejście między Mercedesem a BMW to niebo a ziemia ….

Do czasu jakiegoś problemu 😉 Są różne ASO BMW i mają różne opinie. W Gdańsku mamy Zdunka i Bawaria Motors, bliżej mam do Zdunka, a serwisuję w Bawarii... Każda marka tak ma. Mercedes teraz to chyba bardziej Renault 😉 przynajmniej kochają ich kiepskie silniki 🙂

• Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 19.07.2025 o 21:46, donM napisał(a):

...pojawiło mi się w okół niej okopcenie. 
Robiłem jedno podejście do aso żeby to zdiagnozowali. Gość z serwisu powiedział że mimo iż to najprawdopodobniej z ich błędu wynika okopcenie to mam zapłacić 1100 zł za diagnostykę i nawet jak wyjdzie, że to błąd serwisu, to chlodniczke wymienia, ale za diagnostykę nie zwrócą. 

Miałem podobnie, tyle że za diagnozę nie zapłacę, gdy będzie wina EGR. N szczęście okazało się, że jednak coś nie "halo" z chłodnicą EGR. Mało tego, okazało się że oni coś sknocili przy montażu poprzedniej. Długo by opowiadać całe zajście. Ogólnie to ASO (Irlandia) ma bardzo złą opinię. 

Za błędną diagnozę sprzed kilku miesięcy wtopiłem sporo pieniędzy. Dobrowolnie tego nie zwrócą. Szykuję pozew sądowy. 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.