Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ponownie. Mam pytanie - jak w aplikacji My BMW uruchomić funkcję Remote 3D i ewentualnie zdalne parkowanie za pomocą telefonu?W ogóle nie widzę tych funkcji w aplikacji. Mam kamery 360 i kamerę wewnętrzną. Mam pakiet 05AT (Driving Assistant Plus), 05DN (System wspomag. parkowania Plus)i 06C4 (Connected Package Professional). Kartę mam wczytaną do telefonu i działa mi otwieranie i uruchamianie silnika bez kluczy kiedy telefon mam przy sobie). Zdaje się ,że muszę coś potwierdzić w menu auta ale czy te funkcje o ile to możliwe same pojawią się w aplikacji czy muszę coś ponownie zainstalować?

Opublikowano

W ustawieniach auta trzeba zaznaczyć zezwolenie na zdalny widok 3D. Jeśli to jest, to spróbowałbym podjechać do ASO na ponowne wgranie systemu. Kamery 3D powinny działać na odległość (nawet jeśli auto jest poza zasięgiem internetu, to przycisk w aplikacji jest dostępny i następuje próba połączenia, ale najpierw trzeba właśnie zaznaczyć akceptację 3d w ustawieniach), zaś zdalne parkowanie działa tylko jak jesteś w pobliżu auta.

Opublikowano (edytowane)

Za pomocą telefonu można sterować tylko jeśli masz Asystenta parkowania professional. Dobra wiadomość, można dokupić jeśli masz kamery 360 i asystenta parkowania plus. Proponuję wykupić na próbę na miesiąc, lub może w Twoim przypadku w aplikacji będziesz mógł wypróbować Professional za darmo, przez 3 miesiące - ja tak miałem, testowałem, pochwaliłem się sąsiadowi jak samochód sam wyjeżdza z garażu 🙂 i starczy ... Skończył się okres próbny, nie przedłużylem.  Może być przydatne dla kogoś kto ma ciasno w garażu.

Edytowane przez SieKieR
Opublikowano
2 godziny temu, SieKieR napisał(a):

Za pomocą telefonu można sterować tylko jeśli masz Asystenta parkowania professional. Dobra wiadomość, można dokupić jeśli masz kamery 360 i asystenta parkowania plus. Proponuję wykupić na próbę na miesiąc, lub może w Twoim przypadku w aplikacji będziesz mógł wypróbować Professional za darmo, przez 3 miesiące - ja tak miałem, testowałem, pochwaliłem się sąsiadowi jak samochód sam wyjeżdza z garażu 🙂 i starczy ... Skończył się okres próbny, nie przedłużylem.  Może być przydatne dla kogoś kto ma ciasno w garażu.

Wydaje mi się, że dokupienie tego wymaga także posiadanie dostępu komfortowego. Ja w aucie nie mam dostępu komfortowego, a mam kamery 360 i asystentów jazdy pro - nie mam w aplikacji opcji dokupienia funkcji sterowania pojazdem z telefonu. 

Opublikowano
13 godzin temu, J.D. napisał(a):

Wydaje mi się, że dokupienie tego wymaga także posiadanie dostępu komfortowego. Ja w aucie nie mam dostępu komfortowego, a mam kamery 360 i asystentów jazdy pro - nie mam w aplikacji opcji dokupienia funkcji sterowania pojazdem z telefonu. 

Bardzo możliwe, w moim jest dostęp komfortowy.

Asystent parkowania professional daje jeszcze możliwość zapamiętywania manewrów w określonych lokalizacjach co według mojego sprzedawcy miało być już w Plusie, ale jak się okazało później nie wszyscy sprzedawcy ogarniają ten zawiły konfigurator.