Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim. Przymierzam się do wymiany poduszek skrzyni biegów, w zwiążku z czym mam parę pytań:

Czy jest to do ogarnięcia samemu w garażu? I ile tych poduszek wchodzi pod automat z xDrive? W schematach widać tylko jedną poduszkę i wygląda to inaczej niż w autach z napędem na tył.

Jaki polecacie zamiennik? Lemforder będzie dobry czy może lepiej oryginał?

Z narzędzi mam wszystkie klucze, podnośnik typu żaba, kobyłki, 2 najazdy. 

Edytowane przez Skajuu
Błąd w tytule
Opublikowano

W RWD są 2 poduszki przykręcane i ich wymiana to 15 minut. W xDrive jest "trochę" więcej roboty z wymianą poduszki. Jest tylko 1 poduszka wprasowana w VTG. Potrzebny dobry ściągacz.

Z zamiennika to Corteco - oryginał bez logo BMW. 

image.thumb.png.3d4808b2e6202458d10e7f69a88ba6ec.png

• Lubię to 1
Opublikowano

Ogólnie widzę że do ogarnięcia, tylko nie wiem gdzie podstawić podnośnik. VTG utrzyma? Na misce olejowej skrzyni troszkę strach bo jest plastikowa.

Opublikowano

Ja bym podstawił pod VTG. Czemu miały nie utrzymać jesli to w niej znajduje się poduszka skrzyni a więc i na niej opiera się ciężar skrzyni? 🙂 Bardziej bym się zastanawiał czy podstawienie pod VTG nie będzie ograniczać miejsca przy pracy.