Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

20250624_050616.thumb.jpg.85b5f1004a7b7b95a860e4f40ae3ba7a.jpg20250624_050602.thumb.jpg.90d492d417fe45c1b64b9ce6c9d1147b.jpgJakieś 2 tygodnie temu jak zmieniałem olej w silniku zauważyłem że rura od intercoolera delikatnie odstaje od góry z jakieś 5mm i od dołu była zapocona, wyjełem zawleczkę wsunąłem wąż do chłodnicy sprawdziłem czy się trzyma,przetarłem szmatą i było okej. Dzisiaj jak podniosłem maskę widzę że znowu ta rura wyskoczyła. W czym problem ? Oring, zęby na tej badziewnej rurze się wytarły i już nie trzymają czy sam intercooler? 

I Czy przez to może być nieszczelność w układzie ? 

Edytowane przez Kryptonim
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, niestety ale te ząbki się wytarły i rura będzie wypadać możesz spróbować podpiłować te ząbki pod kątem prostym albo nawet z delikatnym skosem w kierunku rury ale nie ma pewności czy wtedy będzie szczelne łączenie w tym miejscu bo jak rura wysunie się delikatnie z gniazda to może być nieszczelność co się równa większym spalaniem i kopceniem z wydechu.

• Dziękuję 1