Skocz do zawartości

problem z uruchomieniem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Posiadam e34 2.5 12V,autko zawsze chodzilo ok,ostatnio jednak pojawil sie problem z odpaleniem auta na zimno.tzn ciezko go uruchomic,motor nie lapie,dlugo kreci a jak juz zalapie z noga na gazie to telepie nim jakby nie chodzil na wszystkie gary i dymi z wydechu przez moment.Swiece sprawdzalem i 2 byly do dupy,wymienilem na uzywane bez rezultatow.musze powiedziec ze jak motor cieply to pali na dotyk.Mam ja 1,5 roku i zawsze palila na dotyk nawet w najwieksze mrozy dopiero teraz odbilo jej.Moze powinienem wymienic swiece na nowe lub cos innego? Poradzcie cos.Pozdrawiam
Opublikowano

proponuje sprawdzić czujnik tem. silnika,(nie mylić z tym odpowiedzialnym za temp.na zegarach),

twój opis pasuje do uszkodzenia tego czujnika przez co komp.odczytuje jakąś temp. i ustala inny skład mieszanki i albo go zalewa albo daje za ubogo przez co albo jest dobrze na zimnym albo na ciepłym.

Opublikowano
czujnik wymieniony.Rano sprawdze jak sie zachowa podczas rozruchu. Pozdro

wymieniłeś na dobry? bo moim zdaniem tylko taka może być przyczyna złego zapalania rano. Ja miałem podobnie, sprawdzonomi to na KTS i nie bawiłem się w używki, tylko kupiłem nowy BMW w ASO, koszt 500zł

Opublikowano
czujnik zakupiony oczywiscie nowy,koszt zakupu 18 zl auto chodzi narazie odpalil na zimno z wieczora ale zobacze rano po nocy.Pozdrawiam