Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z BMW f31 

Samochód po stłuczce, uderzył w barierkę, dostało przednie lewe koło. Samochód podczas jazdy na wprost lekko skręcał w prawo, okazało się że skrzywiony jest amortyzator. Został on wymieniony, troche pomogło, ustawienie zbieżności nic nie dało. Co może być przyczyną ściągania?

Dodam że jak puszczam skręconą kierownicę to w prawą stronę wraca za daleko a w lewą za słabo, rozwież ciężej się skręca w lewą stronę a lżej w prawo. Koła były zamieniane stronami, jak kierunek w oponie jest w złą stronę wydaje się że samochód nie ma tego problemu. Nie mam już żadnych pomysłów . Proszę o pomoc 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie skontrolować zawieszenie ,maglownica ,felgi.

Jest tego duzo trzeba temu poświęcić dużo czasu a nie po łepkach

Opublikowano

Felgi były przekładane z innego samochodu, samochód zachowuje się tak samo, jakie części w zawieszeniu mogą za to odpowiadać jeżeli zbieżność jest dobrze ustawiona. Łożyska magpersona są w dobrym stanie, amortyzor nowy. Auto stało pół dnia na podnośniku i nic nie stwierdzili 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już nie takie rzeczy widziałem,począwszy od żle zrobionej geometri przód i tył oczywiście,samego przodu się nie robi.

Może droga na której testujesz auto jest żle wyprofilowana?

Opublikowano

Juz kilka razy byłem na geometri, też dłuższy czas jeżdżę na takim czymś bo nie wiadomo co zrobić i na większości dróg jest ten problem, w prawo się lekko skręca i ściąga a w lewo czuć że ciężej . Może coś jeszcze jest skrzywione jak amortyzor był. Geometria raczej dobrze zrobiona na hunterze. Nie mam już pomysłów co może za to odpowiadać, a też nie chce wymieniać całego zawieszenia 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pasuje na krzywa listwe maglownicy.