Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zmieniał ktoś reflektory halogenowe w bmw f22 pre lci na ledowe lci ? Lub ma ktoś dostęp do instalacji elektrycznej reflektorów led i ich podłączenia ?

Opublikowano

Tylko od tego sprzedawcy. Tylko te lampy, no chyba, że masz 10k na oryginały 🙂

+plug&play
+wyglądają jak oryginalne
+świecą 3 razy lepiej niż oryginalne xenony
+nie trzeba ustawiać
+bezproblemowy sprzedający, dobry kontakt

-brak homologacji
-gwarancja tylko na rok

Sam posiadam te lampy, kupiłem z polecenia i poleciłem je już co najmniej 5 osobom z czego trzy kupiły i są zadowolone. Jednym słowem - warto. Warto też poczekać na jakieś kody rabatowe, promocje na ali itp. oraz napisać do samego sprzedającego, z prośbą o kupon, daje tam bodajże 30zł zniżki od siebie. Mnie lampy wyszły 3000zł, z kolei komuś się udało zmieścić w 2100zł. Jak masz halogen to wybierasz halogen, jak masz xenon to with lens.

10.png

Opublikowano

Właśnie zastanawiałem się nad nimi jednak odpuściłem przez brak homologacji i czas oczekiwania. Koniec końców ogarnąłem schematy i po delikatnej modyfikacji wiązki oraz kodowaniu założyłem oryginalne bmw led co wyniosło mnie 5700zł. 
Działa przy tych reflektorach z ali regulacja wysokości z pokrętła ? 

Opublikowano (edytowane)

Ledy nie mają regulacji manualnej 😉

Co do ceny 5700 za komplet oryginalnych świateł, to nie mam pojęcia co i gdzie kupiłeś, że zaledwie tyle wyszło.

Edytowane przez fl0w.
  • Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 25.05.2025 o 00:25, fl0w. napisał(a):

Wierzyć mi się w to nie chce akurat. Każda lampa ma regulację manualną.

spacer.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.05.2025 o 00:25, fl0w. napisał(a):

Co do ceny 5700 za komplet oryginalnych świateł, to nie mam pojęcia co i gdzie kupiłeś, że zaledwie tyle wyszło.

Zmieniając z halogenów miałem tylko pokrętło koło włącznika świateł. Chyba że miałeś xenon z samo poziomowaniem. Zmieniając oprogramowanie na led regulacja koło włącznika nie działa. Na stacji diagnostycznej powiedzieli mi że musi mieć samo poziomowanie lub manualne z pozycji kierowcy, także raczej musze dołożyć czujniki. 

Opublikowano
W dniu 26.05.2025 o 07:33, Kuj0n napisał(a):

Wierzyć mi się w to nie chce akurat. Każda lampa ma regulację manualną.

Chodziło mi o regulację manualną na pokrętle świateł obok kierownicy a funkcję samopoziomowania. W Xenonach nie ma owej regulacji obok kierownicy, oraz LED również jej nie potrzebują, jeśli się nie mylę.

• Moderatorzy
Opublikowano

A widzisz, przeczytałem jakoś że nie trzeba ustawiać i że nie ma regulacji i pod kopułą jakoś się źle połączyło.

No to tutaj ciekawostka, mam f31 fabrycznie wyposażone w Ledy (nie adaptacyjne) i mam pokrętło. Czujniki poziomowania też mam. 

spacer.png