Skocz do zawartości

program do diagnostyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kabel + bimmercode ale w tym programie nie znalazłem takiej funkcji. Jakim programem jestem w stanie przeprowadzić diagnostykę samochodu? Zwłaszcza chodzi mi o sprawdzenie dpf oraz możliwość jego wypalenia. Jeżdżę w tygodniu raczej po mieście i chciałbym uniknąć kosztów.

Opublikowano
  • Autor

Co ciekawego/przydatnego jeszcze można zrobić w tym programie?

Edytowane przez PrzemekJ

Opublikowano
  • Autor

Program zakupiony 🙂  Jeszcze nie testowałem ale od razu pytanie: przy jakim zapełnieniu DPF należy wymusić czyszczenie i jak to się odbywa?

Co jeszcze oferuje bimmer tool?

Edytowane przez PrzemekJ

Opublikowano

Witam 

u mnie pokazuje info ze podwozie 

jak mogę sprawdzić co się stało 

jakim programem propnujecie ?

Opublikowano
  • Autor

Pokazuje mi 20% I zaplanowane czyszczenie przy 233000, czekać,  czy kontrolować i jak będzie ile to czyścić?

Screenshot_20250601_144947_bimmer-tool.jpg

Edytowane przez PrzemekJ

Opublikowano

em 
dystans od regeneracji? to chyba oznacza ze 233km temu ostatni raz sie wypalił ci dpf. 

Opublikowano

Dokładnie, i masz na zielono regenerację zaplanowaną wiec przy sprzyjających warunkach ( temp. płynu, trasa, prędkość) sam się będzie wypalał. 

Jeździsz tylko po mieście ? 233km od ostatniej regeneracji to dość mało. Podejrzyj jakie masz ciśnienie wsteczne ( w zakładce regeneracja)  bo padnięty czujnik powoduje częste wypalanie.

Edytowane przez jarekf

Opublikowano
  • Autor

W tygodniu praktycznie w większości miasto 😞

Opublikowano

Na krótkich odcinkach DPF Ci się nie wypali do końca, tylko będzie przerywał co będzie prowadziło do rozrzedzanie ropą oleju. 

Skoro masz reg. zaplanowaną to wyskocz na trasę z podpiętą appką i obserwuj, powinien się sam wypalić. 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Czy w bimmercode można włączyć wyświetlanie,  na którym biegu aktualnie się jedzie na Drive?