Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem kabel + bimmercode ale w tym programie nie znalazłem takiej funkcji. Jakim programem jestem w stanie przeprowadzić diagnostykę samochodu? Zwłaszcza chodzi mi o sprawdzenie dpf oraz możliwość jego wypalenia. Jeżdżę w tygodniu raczej po mieście i chciałbym uniknąć kosztów.

Opublikowano (edytowane)

Co ciekawego/przydatnego jeszcze można zrobić w tym programie?

Edytowane przez PrzemekJ
Opublikowano (edytowane)

Program zakupiony 🙂  Jeszcze nie testowałem ale od razu pytanie: przy jakim zapełnieniu DPF należy wymusić czyszczenie i jak to się odbywa?

Co jeszcze oferuje bimmer tool?

Edytowane przez PrzemekJ
Opublikowano

Witam 

u mnie pokazuje info ze podwozie 

jak mogę sprawdzić co się stało 

jakim programem propnujecie ?

Opublikowano (edytowane)

Pokazuje mi 20% I zaplanowane czyszczenie przy 233000, czekać,  czy kontrolować i jak będzie ile to czyścić?

Screenshot_20250601_144947_bimmer-tool.jpg

Edytowane przez PrzemekJ
Opublikowano

em 
dystans od regeneracji? to chyba oznacza ze 233km temu ostatni raz sie wypalił ci dpf. 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, i masz na zielono regenerację zaplanowaną wiec przy sprzyjających warunkach ( temp. płynu, trasa, prędkość) sam się będzie wypalał. 

Jeździsz tylko po mieście ? 233km od ostatniej regeneracji to dość mało. Podejrzyj jakie masz ciśnienie wsteczne ( w zakładce regeneracja)  bo padnięty czujnik powoduje częste wypalanie.

Edytowane przez jarekf
Opublikowano

Na krótkich odcinkach DPF Ci się nie wypali do końca, tylko będzie przerywał co będzie prowadziło do rozrzedzanie ropą oleju. 

Skoro masz reg. zaplanowaną to wyskocz na trasę z podpiętą appką i obserwuj, powinien się sam wypalić.