Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Było chwilę dobrze jak zmieniłem olej w skrzyni na Dextron III. Ale znów pojawia się problem. Przy zmianie z 2 biegu na 3 jest szarpnięcie,nie za każdym razem i nie wyczaiłem w jakich sytuacjach się to zdarza , po prostu nie ma reguły.Skrzynia ma 250 000 prawie.

Remontować czy czekać aż się rozsypie i kupić starą "nową" skrzynię ???

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano
a [bAD] wie.....

:shock: :shock: :shock: Odkrywcza rada. :duh:

Panu już dzisiaj dziękujemy.

Żółta kartka.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
...i kupić starą "nową" skrzynię ???

a to chyba najgorszy pomysl

wg mnie sa 2 wyjscia:

1-remont skrzyni teraz

2-sprzedaz auta ASAP

wybierz w zaleznosci co ci sie bardziej usmiecha - nowe auto (z niepewna skrzynia egejn) czy kupa kasy na remont

tyle ze jak remontowac to juz tylko w dobrej firmie - partacze biora po 3 tys zl za ... rozebranie i zlozenie

u fachowca bedzie drozej ale wyjedziesz od niego z polowa nowej skrzyni (tarczki itp)

zh
Opublikowano

dokladnie...dowiedz sie jaki koszt naprawy i przemysl sobie czy lepiej robic skrzynie i juz troszke dluzej nia pojezdzic czy sprzedac i kupic ....inne BMW..

a jesli chodzi o pytanie czy kupic inna skrzynie...ja kiedys zrobilem ten blad..ale czlowiek na bledach sie uczy..wiec wolalbym ta skrzynie remontowac..ale tak jak powiedzialem ..przemysl czy wartosc skrzyni nie bedzie rowna gdybys ta kase dorzucil do nowej BMki... :cool2: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Witam

Sprobuj jeszcze raz wymienic olej,ew. przeplukac skrzynke.

Poza tym nie pamietam,jakie masz sterowanie ,bo jak elektroniczne ,to mozna tam pogrzebac!

pozdrawiam

Opublikowano

witam

tak...hmmm...tylko najpierw musiałbym gdzieś popędzić tą którą mam a to takie proste to już nie jest a poza tym bardzo się do niej przywiązałem bo oprócz tej nieszczęsnej skrzynki reszta jest wzorcowa.Tak więc jednak za namową tych kolegów zrobię jak to szybko będzie możliwe remont i będę się cieszył z jazdy.Sterowanie mam elektroniczne.Olej zmieniałem w przeciągu tygodnia trzykrotnie ,łącznie z płukaniem skrzyni i nowy filtr za każdym razem dawałem.

Dziękuję za wypowiedzi.

Pozdrawiam

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?