Skocz do zawartości

160 km/h i dead.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam. Chlopaki pomozcie... mam BMW e36 316i m40. Problem lezyw w tym, ze jak juz dociagne do 160km/h (bez problemow jak na 1.6) to dalej nie chce isc, po prostu wskazowka sie zatrzymuje. Nie szarpie i nie tarpie po prostu 160 i nawet nie drgnie. Wczesniej latalem powyzej 180 i bylo super, ciagnela...Ostatnio mechanik odlaczal mi Twin-Tec klr- bylo o tym na forum. Czy to odlaczenie moglo spowodowac takie zjawisko? Pomozcie mi prosze, dodam, ze czytalem na forum podobne topiki tylko, ze one dotyczyly diesli.. C to moze byc??!!
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano
miałem podobnie tylko że mi dociągnoł do 140km/h i dalej nie chciał silnik lekko buczał . Przyczyną u mnie był pęknięty popychacz. Jak masz obrotomierz to sprawdz czy odcina normalnie bo u mnie obroty skakały z 6,3tys do 5,5tyś i potem znowu do 6,3...
Opublikowano
Nie odcinalo bo latalem wiecej niz 160(ponad 180 ciagnela i to nie byl max) obrotomierza nie mam niestety:( Popychacze mam do wymiany bo klepie jak nie wiem. Ogolnie to spoko pali i do 160 nie ma problemow... Nie wiem co jest...:(:(:(:(
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no sam sobie odpowiedziales - wymien popychacze a nie jezdzisz ze zrujnowanym rozrzadem i wymagasz niewiadomo czego od silnika,,,

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Moim zdaniem do wymiany walek rozrzadu, popychacze, dzwigienki normalna bolaczka m40 niestety koszt jest spory. Nie masz obrotomierza wiec nie widzisz ale na bank nie wkreca Ci sie w obroty to znaczy dochodzi do powiedzmy 5300obr i koniec.
Opublikowano

przed wimianą warto najpierw sprawdzić, bo może wałek nie jest taki wytarty, choć fakt - zdarza się

natomiast z ta normalną bolączką, to bym nie przesadzał - większość m40, które znam jednak nie miała tego problemu, tyle, że to problemy sie nagłaśnia

wałek kosztuje, więc zanim wymienisz - sprawdź :idea:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)