Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z mocą w moim m52b25tu, samochód kupiłem 3 tygodnie temu z uszkodzoną panewką od znajomego, jako że trochę bawiłem się kiedyś w mapy do tych starszych bmw to kolega od którego odkupiłem samochód napisał do mnie o brak mocy już parę miesięcy temu, lecz do dnia dzisiejszego jest z tym problem, zrobiłem pomiary na wolnych obrotach vanosów oraz sond, sondy kaplica to na 100%. Dodam że samochód ma totalny przelot jednak sonda na kolektorze jest. Jednak zastanawia mnie czy z vanosami wszystko okej, cewki i świece sprawdzone, mam dodatkowe cewki i na nich jest dokładnie to samo. Kolejna sprawa jest taka że może to być 2.0 jednak to raczej odpada. Auto muli od dołu, powyżej 3 tyś obrotów czuć taki przeskok i jedzie lepiej ale w dalszym ciągu porównując z moją poprzednią e46 coupe w której miałem m52b20tu nie ma porównania, tamta szła jak szalona, tutaj gaz w podłogę i idzie jak 1.8 w e36 haha, prześle zdjęcia może ktoś mi coś podpowie, gdzie zerkać i co jeszcze mogę uwzględnić. Dziękuje za wszystkie rady! a4ce6873-1327-4aee-901b-407d8ba0d5b5.thumb.jpg.c35beefd0187a64b394b8ded008bb36f.jpg46cd5b0d-2f7e-4855-8eab-bf3ad23676ff.thumb.jpg.c4c0f4a32c09fdf4456bd48ea70bc18d.jpg

Edytowane przez Roku05
Zapomiałem dopisać o tym że samochód ma przelot