Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy ogarnę sam wymianę przedniego górnego wahacza?

Czy potrzebuje zrzucać zawias czy wystarczy ściągacz i lewarek pod piastę?

Jakie momenty musze zastosować na śrubach?

Na co zwrócić uwagę?

wymieniam ponieważ mam delikatne stuki przy ruszaniu i zwalnianiu, najczęściej w trakcie powolnej jazdy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prosty temat, jak lewy to dostęp jest bardzo dobry do nakretki w komorze silnika a jak prawy to trzeba wydłubać sterownik silnika z tej plastikowej skrzynki i trzeba wyciągnąć tą skrzynkę żeby dostać się do jednej z nakrętek wahacza.

• Lubię to 1
Opublikowano
7 minut temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Prosty temat, jak lewy to dostęp jest bardzo dobry do nakretki w komorze silnika a jak prawy to trzeba wydłubać sterownik silnika z tej plastikowej skrzynki i trzeba wyciągnąć tą skrzynkę żeby dostać się do jednej z nakrętek wahacza.

Dzięki za info, czy potrzebuje ściągacza? Czy podnosić piastę lewarkiem, czy lepiej żeby wisiała luźno?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to sworzeń nie ma stożka i nie trzeba ściągacza. Zwrotnicę podpierałem klockiem zeby dokręcić śruby we  właściwym położeniu wahacza a przy rozbieraniu wisiała luźno.

Opublikowano

Faktycznie nie było, jak ustawiałeś piastę? Ja dokręciłem śruby lekko i opuściłem auto na kole i dociągnąłem śruby, dobrze zrobiłem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O widzisz, miałem odpisać i zapomniałem, podstawiam drewniany klocek pid zwrotnicę opuszczam auto aż lewarwk zrobi sie luźny i dokręcam śruby,  tyle w temacie.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

O widzisz, miałem odpisać i zapomniałem, podstawiam drewniany klocek pid zwrotnicę opuszczam auto aż lewarwk zrobi sie luźny i dokręcam śruby,  tyle w temacie.

Dzięki ci wielkie za podpowiedzi 😉 

Ja zrobiłem tak --->

Screenshot_137.png

Edytowane przez SupriseMe