Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam BMW X3 F25 przedlift. Po kolizji musiałem wymienić prawą lampę. Lampę kupiłem używkę, podmieniłem ze swojej oryginalnej sterowanie  ( kasetę ) oraz ( jeże ) od ringów i efekt tego jest taki, że soczewka krótkie długie działają  brak jest tylko ringów. Trzeba to jakoś kodować mimo, ze osprzęt jest ze starej lampy? Dodam, że lampy to biksenon skrętny ( nr OEM lampy 7217298 ). Jeśli ktoś ma jakiś pomysł w czym może być problem prośba o komentarz.

A i jeszcze pytanie ma ktoś może na sprzedaż obudowę kasety? U mnie elektronika jest sprawna tylko mam pęknięta zaślepkę ( ten dekielek którym przykręcamy kasetę do lampy )

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez krzysiektbr
Opublikowano

Jeśli  nie masz ringów  to   modul  który  odpowiada za ringi  , skrety , poziomowanie  xenona     jest uszkodzony   

Opublikowano
Godzinę temu, aramiel123 napisał(a):

Jeśli  nie masz ringów  to   modul  który  odpowiada za ringi  , skrety , poziomowanie  xenona     jest uszkodzony   

Masz na myśli " kasetę "?

Opublikowano

Tak  

Powinny być też błędy od  skrętu  lampy 

Jeśli ich nie ma  to   komp i diagnostyka 

Opublikowano

No właśnie błędów na desce brak tylko ringi nie świecą. Reszta lampy działa, ksenon działa, kierunki też. Obstawiam " Jeże ". Narazie nie mam jak diagnostyki zrobić. Auto jest do poskładania

Opublikowano

Odnośnie nie świecenia ringów to wymieniłem jeże i ringi świeca ale po chwili gasną albo jeśli przełącze na światła drogowe to też gasną. Trzeba robić adaptację nowych jeży?