Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Uległ uszkodzeniu mechaniczny regulator nawiewu ciepłego-zimnego powietrza, okrągłe pokrętło w środku nawiewu. Przekręca sie w minimalnym zakresie.Jak zdjąć osłone (kratkę) aby zdiagnozować przyczynę i jak to naprawić. Dziekuje za pomoc

IMG_20250311_121654118.jpg

Ignacy
Opublikowano (edytowane)

image.thumb.png.6ff80d5f15e6dd8c593a5fef20948037.png

Pewnie spadła linka od pokrętła. Miałem taki przypadek u siebie, że po demontażu kratki i jej ponownym montażu linka spadła kilka dni po montażu. Najwidoczniej musiałem źle wpiać i gdzieś na dziurze pewnie spadła 😉 

Edytowane przez KucaQ
Opublikowano

Dzięki ale u mnie jest trochę inaczej. Zdemontowałem listwę pod radiem i odgręciłem dwie widoczne śruby ale kratka nie chce wyjść. Nie chciałbym czegoś urwać.

Ignacy
Opublikowano

Udało się. Załączam link:

Niestety ciegło nie chodzi, gdzieś dalej się zablokowało. Czyżby czekała mnie duża rozbiórka i jak to naprawić. Dzięki za pomoc.

Ignacy
Opublikowano

Przecież na filmiku jest pokazane dokładnie tak samo jak w opisie, który Ci wysłałem.

Opublikowano
17 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Przecież na filmiku jest pokazane dokładnie tak samo jak w opisie, który Ci wysłałem.

Wiem. ale wolałem jeszcze raz sprawdzić. Dziekuję.

Ignacy
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ignacy1 napisał(a):

Cięgło nie chodzi. Wiesz jak tam sie dostać?

Edytowane przez Ignacy1
Ignacy
Opublikowano

Co może być przyczyną blokady cięgła (ciepłe-zimne powietrze. Co i jak trzeba zdemontować aby tam sie dostać. Dzięki z góry za pomoc.

Ignacy