Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam następujący problem, pewnego dnia pojawiła się kontrolka pasów oraz poduszki powietrznej, na początku myślałem, że mata pasażera siadła, ale to nie to, sprawdzane (działa w INPA "test zajętości fotela" błędu który się wyświetla, również jak pasażer usiądzie i nie zapnie pasów to jest słyszalny alarm nie zapiętych pasów, na wszelki wypadek testowałem też z emulatorem maty).

Błąd który się pojawia to 93A8 - na https://bmwfault.codes/ to poduszka powietrzna kierowcy, poziom 1. Z tego co wynalazłem w necie można to interpretować jako uszkodzenie "taśmy zwijaka" albo jakiejś wtyczki w jej okolicy (nigdy tam nie wkładałem rąk więc nie wiem jak to wygląda) i tu się właśnie chciałem poradzić czy dobrze myślę, czy wymienić element nr 3 z obrazka 

image.thumb.png.895d36ab534f1bfc044f4f77570858dd.png

czy też to ogólnie nie o to chodzi. Nigdy z poduszkami nic nie dłubałem więc nie za bardzo kumam 🙂

Z góry dzięki za jakieś sugestie.

Poniżej daje screena z inpy.

image.png.11e6a37398db2ea3212cd294578a9528.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Po użyciu opcji szukaj pojawiły się tematy gdzie pomogła wymiana taśmy.

Tak jak określiłeś jest to nr. 3 na schemacie.

spacer.png