Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam bmw e90 325i z 2005r z silnikiem 2,5l n52. Chciałbym zwiększyć moc silnika. Moim zdaniem trochę słabo się zbiera, byłem u kilku mechaników na przeglądzie i wszystko ok, nawet w ASO a mieszkam w Holandii, kupiłem filtr KN za 90euro myślę teraz o wymianie kolektora ssącego na kolektor z bmw 330i i wymianie wydechu na cat back. Nie znam się jakoś wybitnie dobrze na tym jak zwiększyć moc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cokolwiek nie zrobisz i tak bedzie lipa a jak mieszkasz w NL to po cat off zabiora ci papiery wiec daj sobie luz. Z tego silnika nic nie zrobisz. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic nie zrobisz. Kiszka.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czytałem o zmianie kolektora ssącego i wydechowego, plus zmiana wydechu na cat back. Plus zmiana przepustnicy, remap, i wymiana wałków. Zastanawiam się też nad poprostu zmiana silnika na jakieś 3l. Nie chce zmieniać auta na sentyment do niego. W ostateczności nowy blok z 3l 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

MASZ 2.5L... NIC NIE ZROBISZ

6CiWSrm.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tanio nie będzie, z rzeczy które możesz zrobić po taniości to zmiana kolektora na ten z 330i z 2 disami lub z 335i z większą przepustnicą. Wymiana kolektora wydechowego na schmidemanna lub inne chińskie tałatajstwa (z nimi jest zabawa) również może przynieść delikatne zwiększenie mocy (5-10koni?) i wrzucenie katalizatora kawałek dalej wykodowywując sondy za katem lub przenosząc je za kata. Z grubszych zabaw to MILVs i strojenie na nowo. Chyba, że na zabyciu masz 20k pln to kompresor od ESS i uzyskasz już ciekawszy wynik. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co Ty bredzisz kolego?....

6CiWSrm.png