Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mój pierwszy post - proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z oświetleniem wnętrza. Górna środkowa lampka sama załącza się po kilku, kilkunastu minutach, samochód ma zamknięte drzwi, efekt taki sam przy zazbrojonym jak i rozbrojonym alarmie.

Gdzie szukać problemu?

Co steruje tą żarówką?

z góry dziękuję za podpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czujniki otwarcia drzwi, przycisk przy lampce i z pilota też można ja zaświecić (jak auto otwarte to naciśnięcie otwierania na pilocie ja włącza).

Edytowane przez rudesmen
  • Lubię to 1
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź, sprawdziłem multimetrem przycisk, wygląda ok. Proszę o podpowiedź gdzie są czujniki drzwi? Jak je można najprościej sprawdzić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamek występuję w wielu 😄 modelach więc można tanio kupić drugi

Part 51217202143 was found on the following vehicles:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W tym samochodzie czujnik zamknięcia drzwi jest zabudowany w zamku. Nowy zamek Febi przy diagnostyce komputerowej pokazuje cały czas otwarte drzwi, co powoduje losowe zapalanie się światła wnętrza

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może to uszkodzenie wiązki i zwarcie - np. w przejściu między drzwiami i nadwoziem?