Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Jestem posiadaczem pięknej BMW F21 🙂 

Posiadam lampy nieoryginalne firmy DEPO z ringami. Niestety ostatnio przepaliło mi kostkę i światło mijania w lewej lampie padło. Znajomy mechanik nie podjął się naprawy (sam nie zaglądałem do środka, ponieważ myślałem, że to jedynie przepalona żarówka) i polecił kontakt bezpośrednio z firmą DEPO w celu zakupu pojedynczej lampy (jego zdaniem tak będzie łatwiej i szybciej). Poszukałem na własną rękę i znalazłem jedynie oferty zakupu obu lamp, czego oczywiście chciałbym uniknąć, bo prawa "póki co" działa 🙂 

Pytanie: czy ktoś miał może do czynienia z tymi lampami, spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam!

Messenger_creation_BBCF5291-3BB7-4DDD-850F-387916E6B9B2.jpeg

Messenger_creation_534DE904-C673-47DD-8A78-02CBCF9B8A00.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest fabrycznie tam tak poupychane na chama? Wez to wyciagnij, rozlacz, wytnij/wylam te czesc, ktora jest spalona i albo podlacz to porzadnie ponownie i zaizoluj dobrze tasma izolacyjna przystosowana do wysokich temperatur (te dwa terminale), albo wymien je na nowe. Wyglada jakby zle byl zarobiony pin i sie tam przegrzewalo ostro, bo polaczenie bylo za waskie. Albo wtyczka byla za blisko elementu lampy mocno sie nagrzewajacego. To jest dosc proste do naprawy wg mnie, jezeli oczywiscie uszkodzone jest tylko to gniazdo/wtyk. Otworz sobie druga i spojrz jak to powinno wygladac prawidlowo i w ktorym miejscu siedziec.