Skocz do zawartości

Przyciski otwierania i zamykania dachu e88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam e88 i zmieniłem sobie panel klimatyzacji z Rest na funkcje All która wykorzystuje częsciej.Jednak po zmianie sterownika i zakodowaniu go mam problem z przyciskami do otwierania i zamykania dachu które po prostu nie działają. Dziwne to jest bo panel można zakodować do pojazdu jednak po zakodowaniu nie.Sprawdziłem ncs dummy i wszystkie parametry są jak być powinny a auto ustawione na e88. Jednak nie działa.Czy ktoś z was dysponuje schematem by sprawdzić? Przyciski są podłączone do panelu klimatronika i reszte z tego panelu działa tzn grzane siedzenie czujniki parkowania oraz start sto

Opublikowano
  • Autor

Już ogarnałem.Winne okazało się złe ustawienie w ncs dummy. Teraz wszystko pięknie działa.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Super że napisałeś co bylo przyczyną problemu  tylko było  by jeszcze lepiej jak napiszesz co dokładnie było nie tak jak powinno być.

Opublikowano
  • Autor

Szczerze to nie wiem.Bawiłem się  w ncs dummy i tyle.Po tygodniu w garazu chciałem dach otworzyc a ze sie nie dało domyśliłem się ze od tego. A naprawiłem poprzez przywracanie do ustawień fabrycznych