Skocz do zawartości

[F10 525XD 2012 2.0 218KM] Bardzo nie regularny problem z odpalaniem - nagle 13 roznych bledow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam juz od ok roku problem z odpalaniem auta.

Auto jezdzi normalnie, zero bledow i nagle na drugi dzien chce odpalic to tylko kreci i moze tak 5min.

Wywala wtedy takie bledy jak w zalaczeniu. Podepne sie telefonem skasuje i odpala od strzala (wtedy juz ponownie nie wyskakuja).

Nie ma juz reguly, czy zima,czy lato, wilgoc, upał itp. Bardzo dziwne jest to, ze czasem 3 miesiace nic sie nie dzieje a czasem 3 razy pod rzad.

Moze ktos podpowie, gdzie szukac. Moze jakis sterownik ( w kompie nie ma ropy)

Dzieki 🙂

467741537_1370761851001403_8686031975713921127_n.jpg

462579800_574076888739075_8162418214775441995_n.jpg

Edytowane przez mistrzugt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak czujnik wałka pokazuje błąd to prawdopodobnie dlatego auto nie odpala. 

Opublikowano

Byc moze, ale jakby byl tylko ten blad to ok. A te bledy zawsze sa razem. Nawet uszkodzony czujnik nie wywola tyle bledow z czapki...

Opublikowano (edytowane)

Jak tyle błędów  na raz to zobacz do   sterownika  silnika  , wypnij kostki i sprawdzić   czy sucho  .

Ogulnie to masz błędy  jakby wiązka przewodów  na  górze   silnika    była  uszkodzona   .

Edytowane przez aramiel123
Opublikowano

W sterowniku jest sucho, wydaje mi sie,ze gdyby wiazka byla uszkodzona, to bledy byly by czesciej, tym bardziej, ze droge do pracy mam troche wyboista

• 1 miesiąc temu...