Skocz do zawartości

nie raeguje na dodanie gazu na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwoch miesiecy mam 525 24V.Nie znalazlem odpowiedzi na forum wiec pytam :D

Problemem jaki sie zaczol pojawiac to jest po odpaleniu na benzynie obroty spadaja do 500obr/min i gdy wciskam pedal gazu to sie nie podnosza sie .Dodatkowo towarzysza szczaly podobne do tych gazowych w kolektor ale duzo cichsze.Problem ten nie zawsze sie pojawia ale dosc czesto.Gdy juz silnik zacznie prawidlowo pracowac jakis cudem to chodzi OK do kolejnego zapalenia silnika na benzynie.Czasem gdy sie nie wkreca na obroty pomaga zgaszenie silnika i ponowne zapalenia.Paliwa zawsze mam, dolewam od razu gdy rezerwa sie zaswieci.Zawsze rozgrzewam na benzynie.Na gazie chodzi autko idealnie bez zastrzezen jak na taka instalacje(trzyma obroty,nie strzela w kolektor)Nie ospalam nigdy na gazie bo sie boje wystralu a w plastikowy kolektor to wiadomo czym to grozi.

Ostatnio kilka dni jezdzilem na benzynie myslac ze ta usterka zniknie,ze powodem sa zapieczone wtryski itp,ale nie widze poprawy.Dalej co jakis czas sie pojawia.

Czy dodanie jakiegos cudownego dodatku do paliwa sprzedawanego na stacjach paliw moze cos pomoc.Filtr paliwa nie zmienialem ale wyglada ze byl zmieniany nie dawno .

Z gory dziekuje za odpowiedzi

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
Dodam jeszcze zeby byla pelna jasnosc ze ww problem jest tylko na benzynie na gazie nie wystepuje

BMW 730iA wcześniej

Opublikowano
Stawiam na przepływomierz. Możesz go spróbować wyczyścić - często pomaga. Aby mieć pewność sprawdź błędy kompa. Jeśli masz możliwość podmień od kogoś przepływkę.
peace & love
Opublikowano
Stawiam na przepływomierz. Możesz go spróbować wyczyścić - często pomaga. Aby mieć pewność sprawdź błędy kompa. Jeśli masz możliwość podmień od kogoś przepływkę.

W jaki sposob mozna go wyczyscic aby go nie uszkodzic.W mojej miescinie nie ma znanego mi znawcy bmw a nie chce eksperymentowac na wlasnej skorze i unieruuchomic sobie autka bo jest mi non stop potrzebne

BMW 730iA wcześniej