Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w swoim e60 mam problem z elektryczną regulacją podparcia podudzia od strony kierowcy, zamiast wysuwać się płynnie porusza się tak jakby przeskakiwało co centrymetr i jest dosyć głośne, gdy siedzi się w fotelu silniczek jakby nie miał sily i nie jest w stanie schować podparcia spowrotem na miejsce, czy to kwestia smarowania czy konieczna wymiana któregoś z elementów?

Opublikowano (edytowane)

Herw jak uda się znaleść ten zestaw naprawczy to proszę podlinkować. Ja też postaram się poszukać bo u mnie też nie działa wogole silniczek chodzi ale trzeba ręcznie 🙈 pewnie jak pisał marek1610 kółko. 

Edytowane przez henio1987
Opublikowano

Znalazłem tą zębatkę i faktycznie s Twoim przypadku to będzie to jeśli silniczek chodzi a podparcie wgl sie nie porusza, niestety u mnie z tego co wiem to nie to, gdyby kółko było wyłamane wgl by się nie ruszało podparcie a to rusza się tylko skokowo, gdy nie siedzę w fotelu porusza się trochę lepiej ale dalej z problemami, obawiam się, że silniczek do wymiany 

https://allegro.pl/oferta/zebatka-silownik-nastawczy-podparcia-ud-fotela-bmw-9790769779

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w fotelu kierowcy pracowało płynnie, z czasem zaczęło pracować głośniej i przeskakiwać, a w końcu się zablokowało. Słychać było że silnik próbuję kręcić, ale coś go blokuje. W fotelu pasażera silnik pracował swobodnie, ale nic się nie wysuwało. Werdykt jest taki, że w obu fotelach teflonowa zębatka do wymiany. Zakupiłem mosiężne i po problemie. Tylko zaznaczam bo nikt o tym nie wspomina, mosiężne pracują głośniej od teflonowych.

Tak jak kolega yarko2000 mówi, to jest maks kilkanaście minut roboty i warto samemu sprawdzić.

• Lubię to 1