Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć 

podłączę się, bo mam podobny problem.

przestały działać głośniki w drzwiach przednich.

Raz w trasie gdy podskoczyłem na nierówności zaczęły grać ale przestały po ponownym zamknięciu/otwarciu auta.

wymontowałem radio - sprawdziłem styki

zdjąłem boczki - sprawdziłem styki

poruszałem gumą w której idą przewody między drzwiami a budą

docisnąłem wszystkie bezpieczniki

co dalej sprawdzić?

radio basic, głośniki podstawowe

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Po słonecznym dniu głośniki zaczęły grać.

problemem jest wilgoć. Kupiłem osłony na głośniki. W f34 przez kanalik w drzwiach przy krawędzi szyby od strony lusterka, woda odprowadzana jest do wnętrza drzwi a stamtąd kanalikami odpływowymi w dolnych rogach drzwi na zewnątrz.

Po myjni głośniki przestały grać. Nie od razu ale po pewnym czasie.

Rozebrałem boczki i głośniki były wilgotne. Zamontowałem gumowe osłonki aby woda nie lała się na głośniki i po czasie powtórzyłem test.

znowu głośniki przestały grać, ale po czasie. Zrobiłem zdjęcie wnętrza drzwi. Okazuje się, że wiązka w miejscu w którym łączy się wiązka od mechanizmu opuszczania szyby z wiązką głośników, jest wilgotna.

To na 90% jest przyczyną problemu. Tzn. Przyczyną jest błędne odprowadzanie wody z szyby a konsekwencją mokra wiązka.

Pojawia się pytanie jak zaradzić problemowi? Wymiana uszczelek? Zabezpieczeni wiązki? 
Miał ktoś taki problem?IMG_3430.thumb.jpeg.03099b40dd6fb934ef814f6314676e5e.jpegIMG_3431.thumb.jpeg.0091a07a3c39129459835d1db6889162.jpeg