Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam takie pytanko gdyż jestem nowy w BMW. Obecnie mam opony 245/55/17 w wersji FlatRun całoroczne. Niestety nigdzie nie znajduję opon o tym rozmiarze, żeby miały FlatRun a to mnie ocaliło dzisiaj przed wracaniem na lawecie, więc tą opcję uznaje za konieczną, a wykluczam zmianę kół na zimowe i letnie. Najbliżej co znalazłem to Michelin CrossClimat 2 w rozmiarze 225/55/17 FR. Czy to będzie znacząca zmiana szerokości i czy będzie odpowiednia do tego modelu? Chyba że ktoś wie gdzie mogę dostać jakieś porządne opony w moim starym rozmiarze, to chętnie bym skorzystał jeśli nie kosztują powyżej 1000 za sztukę

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Felgi 7,5x17 dostawały też opony 225/60.

Pewnie masz felgi 8x17 stąd 245/55.

Także coś z tych dwóch rozmiarów szukaj.

Opublikowano
W dniu 11.10.2024 o 08:45, Qrvishon napisał(a):

Obecnie mam opony 245/55/17

W dniu 11.10.2024 o 08:45, Qrvishon napisał(a):

Najbliżej co znalazłem to Michelin CrossClimat 2 w rozmiarze 225/55/17 FR

To wcale nie jest najbliżej. 20mm węższa opona da przy profilu 55 aż 11mm niższą oponę.

W tym rozmiarze z RF zdaje się możesz mieć kłopot. Gum zima/lato jest jak kot napłakał a co dopiero całorocznych.

Musisz szukać innych rozmiarów "do skutku" albo z czegoś zrezygnować. No chyba, że chcesz takie cuda testować 😄

https://www.sklepopon.com/opona-caloroczna/radar-dimax-4-season-rft-225-60-r17-99-v-122800#372641