Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przychodzę z pytaniem. Potrzebuje zakodować/zaadoptować moduł RDC i prawe lusterko z kamerą do bmw F10 z przełomu 2013/2014r. Pytanie moje jest takie czym mogę to zrobić? Czy ta ista rheingold to ogarnie czy esys? Jeśli tak to jakiej wersji szukać, kabel obd/lan już mam tzw enet.

Jesli chodzi o powód tej mojej potrzeby to moduł RDC został wymieniony na sprawny ponieważ stary zgnił doszczętnie i nie było co ratować i po skasowaniu błędów działa do zgaszenia samochodu, jeśli chodzi o prawe lusterko to zostało kilka lat temu wymienione w serwisie i nie zaadoptowane i w związku z tym wyrzuca błędy że lusterko jest nie zaadoptowane i nie korzysta z kamery w lusterku, z góry dziękuję i pozdrawiam 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lusterka się nie koduje tylko kabibracja kamery i powinno działać.Rdc trzeba zakodować.Do kodowania jest esys.

Opublikowano

Tak esys ale jakaś konkretna wersja?

jeśli chodzi o lusterka to kalibracja nie przechodzi bo według jakiegoś programu diagnostycznego bodajże texa sprawdzałem jest błąd że lusterko jest nie zaadoptowane

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 11.10.2024 o 23:28, Wiki14tm napisał(a):

Tak esys ale jakaś konkretna wersja?

jeśli chodzi o lusterka to kalibracja nie przechodzi bo według jakiegoś programu diagnostycznego bodajże texa sprawdzałem jest błąd że lusterko jest nie zaadoptowane

Sugeruje pobierz ISTA oraz E-Sys nawet niech to będzie 3.30 i do tego PSDZdata lite. Reszta jest na YT, forum. Jak coś to pytaj. W pytaniu zawrzyj liste błędów z ISTA.