Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Lincoln740d

nie martw sie - jak ci nie siadzie skrzynia - to strzeli ci pompa, turbo - lub wtryski :cool2:

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Eee, malkontent...

Jak ktoś tankuje tu i tam z przypadku to tak wychodzi wtedy! Ostatnio na przeglądzie, stało obok takie samo BMW, z tego samego roku (tyle ze srebrne), lecz z przebiegiem 400tyś... Chłopaki naprawiali tłok, uszkodzony przez lejący wtrysk, poza tym silnik nie dotykany wczesniej:)

Opublikowano

Witam,

znalazlem na niemickim Forum - dobry Thread w sprawie braku wstecznego biegu - taka sama skrzynia jak Pan Boczek. Gostek zabral sie sam za naprawe - warto ogladnac - bardzo duz zdjec z poszczegolnych etapow - regeneracji - wraz z lista zamowionych czesci do naprawy - milej zabawy :mrgreen: http://www.7-forum.com/forum/4/demontage-steuergeraet-5hp30-61604.html

SEBEK_E38

http://jungle.ovh.org/bmw_downx.gif

• 6 lat później...
Opublikowano
Witam, to mój pierwszy post i odświeżę trochę starego kotleta :) Mam problem ze skrzynią dokładnie wyskakuje wsteczny. Problem polega na tym, że skrzynia miała już ten problem i była robiona 4 miesiące temu. Miało być zrobione wszystko na cacy (koszt naprawy wyniósł 5600zł), a tu... znów to samo. Macie jakieś propozycje co może być przyczyną ? Odpięcie kabla przy skrzyni nie pomogło. Myślę, że skrzynia sama w sobie nie jest winna (chyba, że mechanik był nieuczciwy i g***o zrobił) ;/ Pozdrawiam
Opublikowano

Jeśli zapinasz wsteczny nic sie nie dzieje a obroty się wkręcają padł kosz wstecznego koniec.

Byłem w takiej sytuacji używana skrzynia 700 zł + robota i po sprawie. Skrzynia automatyczna ma tyle elementów że naprawa jakiegoś elementu bez regeneracji wszystkiego w środku każdej uszczelki itp nie ma sensu. Wiem ze to brzmi tragicznie ja sam byłem wtedy mocno pod ścianą finansowo ale na prawdę mniej roboty jest z wymianą na używkę niż naprawianie starej.

Opublikowano
Wsteczny wchodzi ale po 1-2sek. wyskakuje. Skrzynia miała być zrobiona więc jakoś nie chce mi się wierzyć, że kosz znów się rozsypał. Za 5,6tys raczej powinna być skrzynia dobrze zrobiona.
Opublikowano

U mnie się rozleciał przełącznik w skrzyni 5HP30 i efekt taki sam jak mówisz,

tylko bardziej to "D" oraz "12345" dotyczyło, jadę sobie jadę i znika mi pozycja na zegarach.

nie świeci się nic: PNRD zgaszone, jak dam manuala to tylko M się świeciło bez żadnego 12345.

skrzynia nie wiedziała na jakim biegu jest - do ogarnięcia bez problemów.

Z tym że trochę ciągnął do przodu, nie mam pojęcia na którym biegu - i wolałem nie testować

bo mam wrażenie że naciśniecie gazu by ją zniszczyło w 4 sekundy.