Skocz do zawartości

Przebite otwory montażowe poduszki powietrznej w kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

stojąc w korku z nudów zacząłem obmacywać palcami kierownicę, i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że otwory, w których są śruby do montażu/demontażu poduszki powietrznej są przebite.. LCI 2024, odebrane nowe z salonu. 

Pytanie czy u was też tak to wygląda? Zdjęcie poglądowe z internetu.

Widziałem gdzieś zdjęcie gdzie te otwory mają naznaczone poziome linie, ale materiał jest nieprzerwany..

Zawsze w głowie miałem, że takie ślady to oznaka, że auto uczestniczyło w kolizji/poduszka kierowcy wybuchła i trzeba uważać na takie auta, a teraz się okazuje, że mam coś takiego w fabrycznie nowym aucie..

01582851353.jpeg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Przy produkcji tworzywo zalewa otwory rewizyjne przez które wprowadza się pręty i naciska na sprężynę, by poduszka odskoczyła.

Auto mogło być na akcji wymiany poduszki powietrznej, to jeszcze o niczym nie świadczy. każda akcja serwisowa wymagająca zdjęcia kierownicy będzie ingerowała w te otwory.

• Lubię to 1