Skocz do zawartości

325xi 2009 Chłodnica wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W mojej E91 strzeliła chłodnica wody. Pękł króciec przy górnym wężu.

Stoję przed wyborem - NRF czy Nissens? Słyszałem, że Nissens już od dłuższego czasu upadł z jakością. W poprzednim aucie miałem chłodnicę klimy NRF i w sumie 3 lata przetrwała, ale klima a woda to jednak różne układy.

Zastanawia sie różnica cenowa - do N53 NRF 370zł a Nissens 460zł.

Jesli nie żadna z powyższych to jakiej firmy chłodnice jesteście w stanie polecić? Na pierwszy montaz chyba idzie BEHR, ale nie znalazłem nigdzie dostepnego.

Numer chłodnicy do mojego auta - 17117562079

Opublikowano
  • Autor

Tu nie dopisałem:

Godzinę temu, KucaQ napisał(a):

W poprzednim aucie miałem chłodnicę klimy NRF i w sumie 3 lata przetrwała

a potem sprzedałem auto 😉

Opublikowano

Kupuj oryginalna chlodnice i problem z glowy,jak bedziesz sie bawil z tym to lepiej wszystkie weze powymieniac przy okazji bo nie znasz dnia ani godziny kiedy te plastikowe dziadostwo padnie.

Opublikowano

Jakis czas temu Wymienialem to w moim

20240609_103059.jpg

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.09.2024 o 12:53, michalcs napisał(a):

Kupuj oryginalna chlodnice i problem z glowy,

2k za OEM chłodnicę to jednak sporo 😏 Chętnie kupiłbym BEHR gdyby była gdziekolwiek dostępna, ale w żadnej hurtowni nie mają nawet na zamówienie.

Postawiłem na Nissens, ze względu na to, że w zestawie jest komplet oringów do węży oraz na to, że Maciek z czescidobmw.pl szczególnie je poleca. 

Węże organoleptycznie wyglądają ok, bo sprawdzałem je, aby własnie na wszelki zamówić razem z chłodnicą. Sama chłodnica pękła raczej przez błąd poprzedniego właściciela, z jakiegoś powodu demontował wentylator i przy składaniu nie włożył go na swoje miejsce, obudowa prężyła o plastikowy krócieć i, tak strzelam, przez to pękło. 

Opublikowano
  • Autor

Jestem po montażu chlodnicy Nissensa. Wizualnie jakość profi, pasuje jak oryginał.

Fabryczna poza tym, że pękła przy króćcu, okazało się że dodatkowo spuchła na dole 😉