Skocz do zawartości

m50b25 - obudowa rozrzadu - niepokojacy dzwiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Postanowiłem zrobić coś z tym grechotem i oddałem auto do serwisu (Perfect Service) w celu sprawdzenia i zrobienia rozrządu: napinacze, łańcuch itd. Rozebrali, popatrzyli i stwierdzili ze napinacz jest oki, łańcuch dobrze naciągnięty, wiec przeczyscili to i owo i skrecili. potem stwierdzili ze dalej grzechocze, a oni, qr..a mać, spece jedne, nie mają koncepcji co to moze być. Tak działa Perfect Service Panowie, olej wymieć i koła dopompować, nic więcej lepiej im nie powierzać...A grzechocze nadal, na gorącym motorze,i tylko na wolnych obr., jak sie nawet delikatnie gazu doda to cichnie. Jeździć aż się kompletnie rozpier...niczy?....
Opublikowano
Witam, piszę tutaj bo nie chce zakładać nowego tematu :)

Ja mam VANOSA silnik M50 2.0 i tak mi grzechocze dopiero po zrozgrzaniu silnika przy dodawaniu gazu, równeiż na wolnych obrotach ewidentnie spod obudowy vanosa, nawet jak sie jej dotknie ręką to czuć wibracje, wiec watpliwosci nie ma.

Co z tym zrobic ??

Pozdrawaiam

padl ci vanos

zmien podkladki pod sprzegielkiem i powinno byc dobrze

ja mialem tak w swojej .... wymienilem i jest wszystko ok ...

jak dodawalem gazu i trzymalem reke na vanosie to ewidentnie cos walilo a teraz jest wszystko ok ...

no i autko odzylo

( tylko jedz z tym do kogos kto zna temat , a nie do podzednego zaklada )

Pozdrawiam

Opublikowano
No ja wlasnie przeszedlem burze finansowa. Wymieniłem hydrosztosy (1200zl komplet) uszczelke pod glowica, pod miska, pierscienie, uszczelniacze zaworowe, nowe szpilki do glowicy, uszczelka pod glowica, zimmeringi walu. Glowica splanowna. W piatek odbieram. Zoabaczymy co z tego wyjdzie :)
Opublikowano

ja mialem ten sam problem, rzezil mi lancuch przy schodzeniu z obrotow.

Okazalo sie ze rozdwoila sie lyzwa napinajaca i przesunela sie czesciowo.

Kupilem nowy lancuch, lyzwe napinajaca, prowadzaca, napinacz i uszczelki

Lyzwa napinajaco - okolo 130 zl

prowadzaca - 120 zl

napinacz - 100

lancuch - 100

uszczelki 50 zl .

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Droga to impreza ??

A po drugie czy to ma wpływ na spalanie, bo jakos ostatnio popija kolo 13.5

jesli bylo to pytanie do mnie to :

wymiana nie byla z byt droga 250zl za wymienienie podkladek ... podkladki goscia ... wraz z ustawieniem komputera i skasowaniem bledow jesli by takie byly

a szczerze mowiac to spalanie spadlo a auto zyskalo mocy

pozdrawiam

:twisted: