Skocz do zawartości

Nie odpala pomozcie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moja e34 520i, pewnego ranka przestala palic,

Sytuacja wyglada tak:

-Rozrusznik kreci, w pewnych momentach jak by cos zaczynal zalapywac, ale niezalapuje.

-Bezyna raczej dochodzi, bo smierdzi jak ze 2 razy pokrece rozrusznikiem.

-Odpalanie na pych nic niedaje zadlawi sie i tyle.

-Iskry niesprawdzalem, niemam klucza do odkrecenia swiec, probowalem kombinowac ze srubokretem w przewodzie WN, ale niebylo iskry, moze kiepsko kombinowalem, a moze to jest wlasnie usterka.

Co myslicie na temat tego?

Mial moze ktos podobna sytuacje?

Szukalem na forum, ale nieznalazlem takiego przypadku jak moj...

Dodam jeszcze ze nic niezanosilo sie na to ze becia odmowi posluszenstwa,

dzien wczesniej wyjmowalem z niej zegary zeby poprawic luty bo mi obrotomiez niedziala, czy moglem cos sp.... wtedy ?

:cry:

Z gory dzieki za podpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano
Licznik moim zdaniem co ma piernik do wiatraka ale w tych autach nigdy nie wiadomo. Żeby ci pomóc muszę wiedzieć na 100% czy masz iskrę bez tego ani rusz , ale sprawdź kopułkę czy bolec węglowy jest jeszcze dobry czy odskakuje po przyciśnięciu przeczyść ją.
Opublikowano

dzieki za odpowiedz, juz kupilem klucz do odkrecania swiec, jak przyjade z pracy to sprawdze ta iskre,

a gdzie mam szukac tego bolca?

wyczytalem gdzies ze w bmkach ktore maja wiecej niz 200 tys albo ktore maja wiecej niz 15 lat to maja posadzony aparat zaplonowy na 100%.

Moze on jest przyczyna tego, zakladam ze niemam iskry.

Opublikowano

ja mam ten sam problem z odpalaniem a przplywomiez mam siemensa po nocy jak jest chlodno ciezko pali trzba dlugo krecic ale jak juz odpali to kolejne odpalania bez problemu czy o znaczy ze przeplywomierz do wymiany bmw nigdy nie nialo gazu i nie ma

moze u ciebie jest podobnie

Opublikowano

Dzieki za rady, okazalo sie ze to swiece, jedna miala zwarte elektrody,ale wymienilem komplet, na wszelki...

niewiem czy mi sie zdaje czy silnik ozwawial po tym troche,

moze mi sie zdaje bo od soboty bylem ZMUSZONY (!) do jezdzenia lanosem :/ a teraz jak sie przesiadlem to niema porownania.

Tam jedna noga moge wszystkie pedaly na raz wciskac hehehe

przeplywomiez jest OK, sprawdzalem na komputerze jakis miesiac temu.

A mozesz sprawdzic go u siebie w domowy sposob odlaczajac go przy pracujacym silniku,uslyszysz jak silnik przejdzie w tryb awaryjny..

TYLKO UWAGA KOMPUTER ZAPISZE BLAD PRZEPLYWOMIEZA,wtedy jak pojedziesz na diagnoze to sie niezdziw ze masz blad przeplywomieza

:)

Pozdrawiam i dzieki za wszystkie rady