Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, auto mam od maja ale nie miałem okazji pokazać. Cały czas były zmiany. Kupiłem w typowej serii. W między czasie zmieniłem z grubszych rzeczy: zderzaki m pakiet plus malowanie, felgi, opony, kierownicę, wydech, hak, nakładki progowe m, dystanse i wiele mniejszych modyfikacji☺️

IMG_20240829_105600.jpg

IMG_20240729_100844.jpg

IMG_20240808_185906.jpg

IMG_20240722_191033.jpg

Edytowane przez Sylwek E93
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmiany na plus. Jakieś jeszcze modyfikacje przewidujesz?

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Co ją jeszcze czeka? Progi m pakiet, zmiana pompy wody, odma, wyświetlacz Android kamera cofania, opony zimowe, osłona silnika pod spodem, jakiś delikatny spliter pod zderzak oraz dołożenie tłumika bo stał się za głośny. Ładnie brzmi ale jest męczący. Czekam w kolejce, zmiana będzie w przyszłym tygodniu.

IMG_20240829_164411.jpg

IMG_20240829_170509.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ładna, schludna az patrzę na wnętrze a tam kierownica pokrak. Zwykła wyglądałaby dużo estetyczniej, chyba że planujesz zmiany środka na bardziej "sportowy" 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wtryski zmieniłem. Dodatkowo sondy przed katalizatorem bo chyba przez lejące sondy zostały uszkodzone. Do tego doszła odma bo jak się okazało stara była be strzępkach. Teraz nie mam żadnych błędów, silnik chodzi równo i wkoncu przestało trzęść budą 

IMG_20250201_151950.jpg

IMG_20250201_165902.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Niedługo zabieram się za wymianę pompy układu chłodzenia, termostatu i nagrzewnicy bo grzeje lewa strona. Najgorsze że deska do zrzucenia. Przy okazji wymienię parownik klimy żeby kiedyś nie zrzucać na nowo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam błąd na czujniku roszenia. Pół roku temu wymieniałem uszczelkę wokół szyby i niestety nie udało się wymienić samej uszczelki bo przy wymianie pękła szyba. Prawdopodobnie wymieniając przy okazji szybę uszkodzeniu uległ czujnik. 

17407319851344032025779403447573.jpg

Opublikowano

Ostatnia aktualizacja, czujnik wymieniony i błąd zniknął. Teraz czekam na wiosnę i zmianę opon na letnie. 

W lecie czeka mnie jeszcze jedna praca. Nie grzeje mi prawa strona więc nagrzewnica do wymiany. Niestety deska rozdzielcza do zrzucenia 🥺

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dalszy etap doprowadzania do stanu idealnego 😁. Dzisiaj wlatuje kompletne sprzęgło LUK bo się uslizguje. Dodatkowo sporadycznie wypadał mi wsteczny więc znalazłem drugą skrzynię biegów. Wszystko za jednym zamachem 

IMG_20250407_152811.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Sprzęgło zmienione, stare chyba ktoś przypalił. Przy okazji wleciała skrzynia biegów. Teraz wszystko ładnie się wklikuje i nie wypada wsteczny ☺️

IMG_20250410_204011.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Sylwek E93 napisał(a):

Kolejnym etapem będzie dechroming i oklejenie delikatne tylnych lamp

Kupiłem właśnie 😃. Na oklejanie lamp umówiony jestem na 15.05.

Screenshot_2025-04-12-18-14-12-200_pl.allegro.jpg