Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jako, że za chwilę pojawi się drugie dziecko potrzebuję dołożyć isofix na przednim fotelu. Sporo forów przejrzałem, głownie zagranicznych i znalazłem część informacji:

1. Pałąk do isofix nr 52106983934 - podobno pasuje, otwory montażowe są w stelażu, w e90 gąbka nawet był nacięta, więc tu ok.

2. Wyłącznik poduszki nr 61 31 9 326 501 - znalazłem informacje że wiązka jest w schowku, tylko wyciąć otwór i podłączyć. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić? i jakbyście mogli podesłać ładne zdjęcie od frontu żebym wiedział w którym miejscu wyciąć żeby było jak oryginalne :)

3. Największa zagwostka tak na prawdę, to czy muszę wymieniać cały ten moduł na suficie z lamką kontrolną wyłączonej poduszki, czy wystarczy że kupię samą lamkę i ją zamontuję w odpoiednie miejsce?

Może ktoś już to przechodził i ma jakieś sugestie/podpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

cześć,

Kiedyś przerabiałem temat w e38 - chciałem dołożyć isofix. Nawet się udało.

ale za duża z tym rzeźba.

szczerze to polecam albo jakieś solidne lusterko, czy monitoring tylnej kanapy i czujność non stop jak wozisz dzieciaki.

Tył masz fabrycznie przystosowany do wpięcia fotelików... wożenie z przodu... no nie wiem...jakoś nie po mojemu.

U mnie temat skończył się przy drugim dziecku zakupem S-Maxa

I nie żałuję, mega auto było i ta pojemność... pakowanie wózka bez składania - miszcz!

dzieciaki podrosły.

i jest znowu beemka.

chyba nie podjął bym się takich modyfikacji.

Ale to oczywiście moja opinia. 

Tak czy tak Powodzenia!

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano

Foletik który mam niestety z tyłu nie nadaje się do jazdy przez zbyt duży kąt nachylenia kanapy. dlatego albo nowy fotelik albo isofix z przodu :) 

dołożenie samego zaczepu jest plug and play, jak w fabryce. jeśli nie ogarnę wyłączenia poduszki to podjade po prostu do aso żeby mi to wyłączyli na stałe :) 

Myślałem o Smax, nawet jeździłem, ale jednak silnik w beemce mnie przekonał ;p Dzięki za odpowiedź.