Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie nie działa mi klimatyzacja i nawiewy działa tylko ten na szybę ostatnio padł mi moduł komfortu i wogole nie było z nim kontaktu nawet panel od radia/klimatyzacji nie działał, kupił używany z tymi samymi numerami założyłem wyświetlacz działa ale reszta jak pisałem nie działa jeszcze jakiś błąd teraz wywala od podgrzewania fotela pasażera i czujnika parkowania... O dziwni dał się zakodować normalnie ale błędów wywala sporo to narazie zdjęcie z btoola...i co szukać innego bo ten reż walnięty i czy musi być z tymi samymi numerami? Aaa bezpieczniki od klimy dziś sprawdziłem wszystko jest okScreenshot_2024-08-07-14-28-09-07_3f0de1cd7ec17a41d4dc4c60cf157b75.thumb.jpg.b3f4da4d1eb06e3ad6d1e3be0da52b93.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, copretti napisał(a):

O dziwni dał się zakodować normalnie

czym kodowałes?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bimmertool to fajna alternatywa, ale diagnostyke robi się ISTA.

Odczytaj tam błędy, zakoduj E-Sysem, odczytaj błędy.

Daj znać jaki rezultat 🙂 wtedy pomożemy

Opublikowano

dokładnie!

Ponadto wrzucenie listy błędów z ISTA wraz z jedno-linijkowymi opisami mocno zwiększa szanse, że ktoś się zainteresuje tematem.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination