Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Na wstępie chciałem poinformować, że przeszukałem wiele wątków tutaj na forum, oraz na innych zagranicznych i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. 

Problem dotyczy nieaktywnych klap nawiewu i pojawia się po odpięciu panelu klimatyzacji. Przed odłączeniem panelu wszystko działa jak powinno. Kiedy podłączam go ponownie - wszystkie przyciski działają - jest podświetlenie, natomiast nie załącza się fizycznie ani klimatyzacja, ani nie ma możliwości wyboru kierunku nawiewu - żadne naciśnięcie przycisku nawiewu na szybę, środek i nogi nie powoduje zmiany przepływu powietrza. Klapy nie reagują pomimo podświetlenia przycisków na panelu. Po sprawdzeniu ISTA, wszystkie pozycje silników przepustnic są ustawione na 255%. Próbowałem przez ista zresetować klapy - bezskutecznie. Dodam również, że klimatyzacja, silniki klap są sprawne. Problem pojawia się tylko po odpięciu kostek od panelu klimatyzacji. Czy istnieje jakaś kombinacja przycisków na panelu żeby zresetować klapy nawiewu?

z góry dziękuję za odpowiedź 

IMG_2947.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
11 godzin temu, Gandalfix napisał(a):

Jak tam poradziłeś sobie? Ja majstrowałem przy radiu i odłączyłem panel klimy. Włączyłem zapłon i mam ten sam problem 🙂

Już po sprawie. Rozwiązanie znalazłem w tym wątku:

Panel wypiąłem i wpiąłem podczas pracy silnika i wszystko wróciło do normy. Teraz walczę z zacięta płytą w czytniku ✌️