Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjechałm na pierwszy dłuższy wyjazd po odbiorze  i problem. Cały czas wyświetla mi się komunikat awaria systemu wzywania pomcy, czy jakoś tak. Do tego błędne pokazuje lokalizację. Jestem w Kazimierzu Dolnym, a na mapie , że stoję pod Poznaniem. Dziś rano po odpaleniu to samo plus brak wyświetlania części menu np. daty, zegarka. A na dodatek nie mogę się połączyć z autem przez apke. Dane z przed wyjazdu i km i lokalizacja. Można zrobić jakiś restart, czy tylko serwis jak wrócę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wpisz na YouTube "idrive 8 restart" lub "idrive 7 restart", to dowiesz się jak go wykonać.

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz73 napisał(a):

Wyjechałm na pierwszy dłuższy wyjazd po odbiorze  i problem. Cały czas wyświetla mi się komunikat awaria systemu wzywania pomcy, czy jakoś tak. Do tego błędne pokazuje lokalizację. Jestem w Kazimierzu Dolnym, a na mapie , że stoję pod Poznaniem. Dziś rano po odpaleniu to samo plus brak wyświetlania części menu np. daty, zegarka. A na dodatek nie mogę się połączyć z autem przez apke. Dane z przed wyjazdu i km i lokalizacja. Można zrobić jakiś restart, czy tylko serwis jak 

U mnie pomogla wymiana bateri w module gps pod rekinem 

Opublikowano
2 godziny temu, Serek3005 napisał(a):

U mnie pomogla wymiana bateri w module gps pod rekinem 

No może, tylko auto od marca i już bateria?

Opublikowano
2 godziny temu, M4R10 napisał(a):

Wpisz na YouTube "idrive 8 restart" lub "idrive 7 restart", to dowiesz się jak go wykonać.

A czy restart zresetuje też gps? Sądzę, że za te wszystkie błędy odpowiada zła lokalizacja gps, znaki też pokazuje z kosmosu, bo jedzie po polu 😃. Po restarcie będzie najnowsza wersja, czy nie? Wszystkie ustawienia znikną? Pytam, bo po odbiorze w marcu i chyba ze 2 razy robiłem aktualizacje...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz73 napisał(a):

No może, tylko auto od marca i już bateria?

No raczej nie powinna to być bateria  ale różnie to bywa ......najlepiej udać się do serwisu i niech to sprawdzają. 

Opublikowano
5 godzin temu, M4R10 napisał(a):

@Tomasz73 restart uruchomi tylko idrive ponownie, wszystkie ustawienia pozostają.

Restart to nie jest reset.

Zrobiłem restart. Apka widzi auto...gps nadal nie działa.☹️