Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam problem z otwieraniem maski silnika.  Po ciagnieciu za uchwyt juz czyje ze maska sie nie otwiera. Nie klika dwa razy. Maska uchyla sie ale zamki/zamek nie puszcza. Po kilkukrotnej  próbie jednak sie udaje. Ktos mial taki problem ? Jakies rady ? 

Opublikowano (edytowane)

Może głupie pytanie, ale ciągniesz za uchwyt do otwierania dwa razy?

Edytowane przez knrdk
  • Haha 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

😂 Ktos mial jeszcze taki problem ? Czyzby linka sie rozciagnela ? Ale gdyby tak bylo to kolejne proby nic by nie dawaly ? Nie wiem jak dzialaja zamki w sensie co daje pierwsze a co drugie pociagniecie. Tutaj najczesciej nie klika wlasnie to drugie !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, tak jakiś czas temu miałem podobny problem, za pierwszym ciągnieciem szło, drugie pociągniecie maski nic nie robiło. Okazało sie, że czasami zamki nie puszczały maski i musialem delikatnie maske "domknac" po jednej stronie (czasami prawej, czasami lewej) zeby zamek puscil i odbil maske poprawnie, wtedy moglem normalnie pociagnac drugi raz. U mnie problemem nie byla linka, wystarczyla regulacja zamkow.