Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30e. Zamowienie w listopadzie. Do dziś nie wiadomo w 100% kiedy będzie w produkcji. Podobno tym razem w maju. Odbiór sierpień/wrzesień. 
Zrezygnowałem tydzień temu. Wtedy telefony się wreszcie rozdzwoniły, zaczęli się interesować, namawiać na pozostanie. Dostalem dodatkowe 8-9 tys upustu i 23% upustu na opony zimowe. 
Upust fajny bo w sumie dalo to 16% od ceny katalogowej. 
mimo wszystko rezygnuje bo nie jest wporzadku, że aktywują się dopiero po rezygnacji a przed kontrakt był niskiej jakości. 
Zostałem w międzyczasie bardzo profesjonalnie obsłużony przez jednego z pośredników i za 3 tygodnie mam odebrać x3 20 w dokladnie takiej konfiguracji jak niedoszle 30e. Rabat 15%. 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Thomasonair napisał(a):

30e. Zamowienie w listopadzie. Do dziś nie wiadomo w 100% kiedy będzie w produkcji. Podobno tym razem w maju. Odbiór sierpień/wrzesień. 
Zrezygnowałem tydzień temu. Wtedy telefony się wreszcie rozdzwoniły, zaczęli się interesować, namawiać na pozostanie. Dostalem dodatkowe 8-9 tys upustu i 23% upustu na opony zimowe. 
Upust fajny bo w sumie dalo to 16% od ceny katalogowej. 
mimo wszystko rezygnuje bo nie jest wporzadku, że aktywują się dopiero po rezygnacji a przed kontrakt był niskiej jakości. 
Zostałem w międzyczasie bardzo profesjonalnie obsłużony przez jednego z pośredników i za 3 tygodnie mam odebrać x3 20 w dokladnie takiej konfiguracji jak niedoszle 30e. Rabat 15%. 

U mnie dokładnie to samo. Gdybym sam się tym nie zainteresował to bym czekał w nieskończoność. A sam kontakt z handlowcem pozostawia wiele do życzenia. Ja mam jeszcze do rozwiązania leasing bo podpisaliśmy umowę leasingową w momencie zamówienia, ale mam nadzieję, że to nie będzie problemem. Jeszcze dodam, że mają 3.0e od ręki. Byłbym skłonny dopłacić i wziąć droższy to zamiast wyjść z twarzą i pójść na układ (rabat jak w przypadku mojego zamówionego) to wolą trzymać żeby więcej zarobić.

Edytowane przez zuzkak
Opublikowano
Godzinę temu, zuzkak napisał(a):

U mnie dokładnie to samo. Gdybym sam się tym nie zainteresował to bym czekał w nieskończoność. A sam kontakt z handlowcem pozostawia wiele do życzenia. Ja mam jeszcze do rozwiązania leasing bo podpisaliśmy umowę leasingową w momencie zamówienia, ale mam nadzieję, że to nie będzie problemem. Jeszcze dodam, że mają 3.0e od ręki. Byłbym skłonny dopłacić i wziąć droższy to zamiast wyjść z twarzą i pójść na układ (rabat jak w przypadku mojego zamówionego) to wolą trzymać żeby więcej zarobić.

Nie chcą sprzedać Ci tego który jest od ręki?

Opublikowano
6 minut temu, Thomasonair napisał(a):

Nie chcą sprzedać Ci tego który jest od ręki?

Nie na takim rabacie jak mam zamówiony, a szału nie ma bo to 11 %. Wcześniej planowałem również zamówić od pośrednika na większym rabacie , ale chciałem być w porządku z racji, że mogłem u nich auto przetestować itp. Szczerze jestem bardzo zniesmaczony takim podejściem i podobnie jak ty będę rezygnował.

Opublikowano
5 godzin temu, zuzkak napisał(a):

Nie na takim rabacie jak mam zamówiony, a szału nie ma bo to 11 %. Wcześniej planowałem również zamówić od pośrednika na większym rabacie , ale chciałem być w porządku z racji, że mogłem u nich auto przetestować itp. Szczerze jestem bardzo zniesmaczony takim podejściem i podobnie jak ty będę rezygnował.

Jak masz alternatywę w lepszych warunkach to bierz u pośrednika. Przekonalem sie tez, że handlowcy pośredników sa bardzo profesjonalni i zaangażowani. To się ceni bo coraz trudniej o takie podejscie. Bmw ma takich ludzi jak sobie wypracuje. Nie zdziwię się jak zrezygnujesz i nagle okaże sie ze upust sie znajdzie

Opublikowano

Potrzebuję jeszcze Waszej opinii - podobno z uwagi na ten dość pionowy zderzak folia to must have. Myślałam bardziej o ceramice, ale handlowiec mówi że najlepiej położyć folię częściowo na najbardziej narażonych elementach + ceramika na resztę. Jedyne 6,5k za całość u ‚znajomego Człowieka’ więc pewnie bez fv - podpowiedzcie czy to dobra cena, i czy warto iść w tę folię.

Opublikowano
16 minut temu, Alic3_ napisał(a):

Potrzebuję jeszcze Waszej opinii - podobno z uwagi na ten dość pionowy zderzak folia to must have. Myślałam bardziej o ceramice, ale handlowiec mówi że najlepiej położyć folię częściowo na najbardziej narażonych elementach + ceramika na resztę. Jedyne 6,5k za całość u ‚znajomego Człowieka’ więc pewnie bez fv - podpowiedzcie czy to dobra cena, i czy warto iść w tę folię.

Mam używam na każdym samochodzie i uważam, że cały front wraz z lusterkami to niezbędny dodatek, tym bardziej, że nie raz folia uratowała mnie przed otarciami, kamykami, itp. W szczególności na czarnym lakierze. Jak dla mnie ceramika to taki lepszy wosk.

Opublikowano
2 godziny temu, Alic3_ napisał(a):

Full-front w folii to must have. Uważam, że do tego warto rozważyć tylny zderzak pod kątem potencjalnych obcierek. Czy 6,5k bez fvat to dobra cena? Powiedziałbym, że taka regularna. Zależy też jaka folia.

Opublikowano
39 minut temu, buster12 napisał(a):

Full-front w folii to must have. Uważam, że do tego warto rozważyć tylny zderzak pod kątem potencjalnych obcierek. Czy 6,5k bez fvat to dobra cena? Powiedziałbym, że taka regularna. Zależy też jaka folia.

Kurcze nie mam pojęcia jaka folia, popytam czym chcą mnie uszczęśliwić 🙂 a jak wygląda ta folia po takiej obcierce? Parkuję w ścisłym centrum, w dość ciasnym, trudnym do wyjechania miejscu (równoległy wysoki krawężnik) i rzeczywiście jak tylko ktoś nowy postawi za mną, szczególnie mniejsze auto, to mój tylny zderzak obrywa, po ostatnim lakierowaniu może z 2tyg i znowu to samo. Natomiast po parkowaniu na regularnym płatnym parkingu mam wgnioty na drzwiach po obu stronach więc wybór między dżumą a cholerą z tym parkingiem 

Opublikowano (edytowane)

W takim razie rozważ folię również na drzwiach. Ciężko mi wytłumaczyć trwałość takiej folii. Na pewno delikatne obcierki weźmie na siebie, zostają ślady na niej ale lakier pod spodem jest nietknięty, coś mocniejszego potrafi przeciąć folię (ale też nie zawsze). Poszukaj na YouTube filmy z testami folii przy obcierkach, napewno jest tego masa.

Edytowane przez buster12
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, Alic3_ napisał(a):

ja bym całe okleił lub co najmniej cały przód , klamki 🙂

male-bmw-2.png
Opublikowano

Hej, mam do Was pytanie. Czy jest jakaś strona, na której można śledzić drogę auta z fabryki do dealera ? Mam nr VIN, sprawdzałem na bimmer.work, auto mi wyskakuje w mojej konfiguracji ale stan u dealera jest cały czas w produkcji ... kod 150 czyli zaplanowany do lakierowania ... wygląda jakby częściowo był wyprodukowany ale z powodu braku części czeka na dalszy montaż ? Myślałem, ze jak jest już nadany nr VIN to auto w 1-2 dni zjeżdża z linii ... Próbowałem dodać auto na stronie w "moim garażu" ale wyskakuje "Twój pojazd BMW nie może niestety zostać dodany w tym miejscu do Twojego konta", udało mi się co prawda  dodać je w aplikacji My BMW ale tam jest tylko od dawna inf "w dostawie"

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Alic3_ napisał(a):

Za 6,5k to pewnie dałoby radę oba zderzaki przemalować ze 3 razy. Osobiście uważam, że to kompletnie bez sensu.

Edytowane przez PKort
Opublikowano
3 godziny temu, ryb55 napisał(a):

W Europie nie ma takiej możliwosci - źródłem info o aucie może być tylko dealer

ok, dzięki

Opublikowano
2 godziny temu, PKort napisał(a):

Za 6,5k to pewnie dałoby radę oba zderzaki przemalować ze 3 razy. Osobiście uważam, że to kompletnie bez sensu.

Dzięki, sama też skłaniam się raczej ku powłoce elastomerowej - ostatnie lakierowanie zderzaka to jakieś kilkaset zł było 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowe info jest takie że jak ktoś ma wentylowane siedzenia to do grudnia samochodu mu nie wyprodukują. Czy my k...a bierzemy udział w filmie Barei ?

Opublikowano
W dniu 2.07.2025 o 13:04, Zbyhoza napisał(a):

w szoku jestem VIN dostałem 🙂 produkcja RPA a nie USA - benzyna 20. 

Nie ma się co cieszyć... samą płytę Ci z tym nr VIN wyślą i infem żebyś sobie "części" z odzysku na rynku poszukał i samochód poskładał. A jak masz szczęście bo kupujesz golasa bez m pakietu i np. wentylowanych siedzieć (skóra bez wentylacji ?!) to licząc że za chwilę mają przestój (jak to w wakacje) + że z RPA samochód idzie 10-12tyg. to może go na gwiazdkę zobaczysz. BMW - "B"ędziesz "M"ega "W"kurwiony ... nowe hasło reklamowe.

Opublikowano

Od vin do dostawy może być daleka drogą. 
zrezygobowalem z czekania od listopada i w czerwcu zamowilem 2.0 już wyprodukowanego. 
kilka dni temu odebrałem. 
a dealer z Katowic gdzie zrezygnowałem nie oddaje zaliczki i przestał się kontaktować. Brawo bmw polska