Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bez dopłaty jest taki plastik ale miękki i dość przyjemny w dotyku,

dodatkowo ma imitacje takich 3 nitek koło panelu LCD i wygląda to dużo lepiej niz ta eko tkanina o strukturze jak worek na ziemniaki zrobiona z butelek PET wyłowionych z Atlantyku 😉

• Dziękuję 1
Opublikowano
14 godzin temu, Roberto1 napisał(a):

Tradycyjna tzn jaka jest bez dopłaty?

edit w salonie oglądałem x3 ale też miała tą siatkę. Średnio mi się podoba. Nie mogliby zrobić w cenniku plus ileś tam € za obszycie skórą deski i boczków drzwi. Rozumiem, że księgowym ma się zgadzać w excelu ale chociaż w opcji mogli dać możliwość zmiany tej siatki.

Siatka, którą widziałeś best opcją płatną. 
W standardzie jest z tego co pamiętam miękkie wykończenie przeszyte nitką w kilku miejscach. Znacznie przyjemniejsze w dotyku niż siatka. 
Czy jest to skóra, nie sądzę. 

Opublikowano

Wiecie może jaka jest aktualna sytuacja z Repair Inclusive i jego przedłużeniem? Zamówiłem z BRI na 4 lata, ale myślę o zmianie na 5 lat - da radę to rozszerzyć po odbiorze auta albo w momencie odbioru?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
19 minut temu, mathieu napisał(a):

Wiecie może jaka jest aktualna sytuacja z Repair Inclusive i jego przedłużeniem? Zamówiłem z BRI na 4 lata, ale myślę o zmianie na 5 lat - da radę to rozszerzyć po odbiorze auta albo w momencie odbioru?

BRI możesz domówić max do 3 miesięcy po odbiorze auta , tzn przedłużyć o 5 rok , moim zdaniem warto 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano
2 godziny temu, wehyr napisał(a):

BRI możesz domówić max do 3 miesięcy po odbiorze auta , tzn przedłużyć o 5 rok , moim zdaniem warto 😄 

Jakie są koszty takiego pakiety jeśli możecie sie podzielic info?

Opublikowano

@mathieu zamówiłem od razu na 5 lat. Zastanowiła mnie duża różnica w cenie między 4 a 5 lat... z czegoś to wynika 😉 dodatkowo zrobiłem wywiad u kilku osób siędzących w BMW i wszyscy powiedzieli BRAĆ! Oczywiście jak zamierzasz mieć tyle lat auto co czas trwania BRI... chociaż może przy sprzedaży też jest to jakaś wartość dodatkowa ? 🤔 

Opublikowano

@Johny_666 No właśnie ja zamówiłem na 4, wszystko już przeprocesowane i z racji tego, że zamierzam korzystać z niego dłużej (albo nawet do odsprzedaży po 4 latach), to uznałem że lepiej było wziąć te 5lat. Jak można je dobrać przy odbiorze albo chwilę po, to na pewno wykupię 🙂

Opublikowano

Ja podczas składania zamówienia nie brałem ani przedłużonej gwarancji ani pakietu serwisowego. Rozmawiałem z handlowcem i jest 90dni od momentu rejestracji. Można to kupić poza leasingiem i co ciekawe cena gwarancji na 5 lat wynosi ok 12k, czyli jakieś 2k taniej niż w konfiguratorze. Chociaż po uwzględnieniu rabatu zapewne wyjdzie podobnie. Plus w ofercie, którą dostałem od handlowca, jest pakiet plus, którego nie ma w konfiguratorze (pakiet serwisowy z tarczami hamulcowymi)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
25 minut temu, lykoszczan napisał(a):

Ja podczas składania zamówienia nie brałem ani przedłużonej gwarancji ani pakietu serwisowego. Rozmawiałem z handlowcem i jest 90dni od momentu rejestracji. Można to kupić poza leasingiem i co ciekawe cena gwarancji na 5 lat wynosi ok 12k, czyli jakieś 2k taniej niż w konfiguratorze. Chociaż po uwzględnieniu rabatu zapewne wyjdzie podobnie. Plus w ofercie, którą dostałem od handlowca, jest pakiet plus, którego nie ma w konfiguratorze (pakiet serwisowy z tarczami hamulcowymi)

pakiety BSI i BRI od lat się nie rabatują 😄 

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hey, z tego co widziałem x3 w standardzie nie ma progów przednich drzwi zabezpieczonych listwą? 
wiecie czy można to domówić albo domontować?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Moja status 182  - transport z Niemiec do Pl,  tak że bliżej jak dalej , jaki czas mieliście  do odbioru , pamięta ktoś ? 

Edytowane przez Mariusz2709
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

W grudniu zamawiałem swoją M50, w styczniu produkcję potwierdzili na koniec marca, odbiór maj. W marcu okazało się że produkcja przesunięta na kwiecień,w kwietniu że najprawdopodobniej koniec maja a teraz okazuje się że najprawdopodobniej żadna M50 na Polskę się w najbliższym czasie nie wyprodukuje i BMW albo każe czekać do niewiadomo kiedy albo zwrot zaliczki ... aktualnie podobno mają problem z dostępnością lamp adaptacyjnych... co kolejne, zabraknie wycieraczek ? Masakra co tu się dzieje, nikt nic nie wie a BMW wymyślą coraz to nowsze historyjki :( Niby mają w trybie pilnym rozpocząć produkcję M50 również w RPA ale o tym też już od miesiąca mówią i nic. Chyba czas szukać samochodu na podmianę:(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, Piterko napisał(a):

Witam,

W grudniu zamawiałem swoją M50, w styczniu produkcję potwierdzili na koniec marca, odbiór maj. W marcu okazało się że produkcja przesunięta na kwiecień,w kwietniu że najprawdopodobniej koniec maja a teraz okazuje się że najprawdopodobniej żadna M50 na Polskę się w najbliższym czasie nie wyprodukuje i BMW albo każe czekać do niewiadomo kiedy albo zwrot zaliczki ... aktualnie podobno mają problem z dostępnością lamp adaptacyjnych... co kolejne, zabraknie wycieraczek ? Masakra co tu się dzieje, nikt nic nie wie a BMW wymyślą coraz to nowsze historyjki 😞 Niby mają w trybie pilnym rozpocząć produkcję M50 również w RPA ale o tym też już od miesiąca mówią i nic. Chyba czas szukać samochodu na podmianę:(

dlatego chyba wezmę x1 lci z 4 garami 300 koni , jak wejdzie pod koniec roku , przynajmniej produkcja DE

male-bmw-2.png
Opublikowano

Nie za bardoz można porównywac te 300 koni i 4 cylindy z r6 w m50. Poza tym nim to x1 lci dostarczą to też pewnie wcześniej niż połowa 2026 nie będzie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ogólnie to @wehyrma 2 szt M3 więc równie dobrze mógłby kupić X1 18d 😄 

• Lubię to 1
Opublikowano

BMW X3 promuje, podobno 1/4 wszystkich zamówień w tym roku to X3, ssanie jest spore ale co z tego jak finalnie robią ludzi w konia. Na M50 nadal oficjalne info jest takie ze czas oczowania od zamówienia do wydania to +/- 5 miesięcy a nieoficjalnie importer i same salony wiedzą że póki co nic z M50 nie jest potwierdzone w produkowane na Polskę tak więc termin to kupno kota w worku. Na 20D oficjalnie już mówią że czas oczekiwania to 9-12 miesięcy. Pytanie, po co oni przyjmują zamówienia skoro wiedzą że i tak nie są wstanie ich zrealizować (maja braki w masie czesci) ... BMW coraz bardziej strzela sobie w kolana 😞

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 30.04.2025 o 13:43, ryb55 napisał(a):

Nie za bardoz można porównywac te 300 koni i 4 cylindy z r6 w m50. Poza tym nim to x1 lci dostarczą to też pewnie wcześniej niż połowa 2026 nie będzie

można , no miałem wiele aut różnych marek 🙂 mogę kupic x5m po co ?? Do czego mi taki kolos palący około 23 litry na 100 ?? żeby somsiad widział ?? Ja podchodzę praktyczniej do aut , dla mnie idealne są trójki i małe saviki czy suviki jak zwał tak zwał , w trasę starcza mi x1 23i choć właśnie brakuje mu ze 100 kucy do pełni szczęścia 🙂 x3 5oi czy m to dalej szybkie auto do 100 , potem stoi w miejscu , ostatnio w swoim m3 zrobiłem boxa na 640 koni i 800nm  wydech od mg i teraz mogę śmiało powiedzieć że to autko już idzie oki 😄 i póki co więcej do czasu nie potrzeba 😄 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Wczoraj dostałem info, że znowu x30 30e przesunięty. 
zamówiony w listopadzie a bmw dalej nie wie kiedy wejdzie do produkcji. Teraz twierdzą, że w lipcu i odbiór sierpień. 
Nie ufam już tym deklaracjom i rezygnuje. Naprawdę słaba organizacja produkcji

Opublikowano

Jest ktoś kto zamawiając, licząc od +/- grudnia, jakąkolwiek wersję X3 ma potwierdzony termin odbioru bądź przynajmniej produkcji ? M50 teoretycznie zamawiajac dzis, ciągle jest jako odbiór do 5-6 miesiecy co jest oczywistym wprowadzaniem w błąd. Pozostałe wersje odbiór 9-12 miesięcy. Są i tacy co zamawiali w sierpniu i do dziś nie mają potwierdzonego terminu produkcji. Takich jaj nawet w pandemii nie było 😞