Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej koledzy jak w temacie zastanawiam się nad zmianą X4 ki na 8mke.W suv ie  preferuje diesla gdyż bardziej moim zdaniem pasuje do tego typu samochodów.Ale teraz zastanawiam się nad 8 ka i wydaje mi się że benzyna najlepiej pasuje.A 40i ze względu na bez problemowość i rzadsze  wizyty na tankowanie a na tym mi zależy gdyż na trasie nie lubię zbyt często się zatrzymywać. Daje radę ten samochód z tym silnikiem?

Pozdrówka  

Edytowane przez Jacuss
Opublikowano
22 godziny temu, QWERtyy napisał(a):

Zapewne daje radę, jednak 840d jest mocniejsze i w trasie spali mniej. 

Ale właśnie ostatnio coraz mniejszy sens ma u mnie diesel.Raz w miesiącu staram się zrobić trasę żeby zadbać o dpf.Nie robie już tylu kilometrów co kiedyś.Dlatego zastanawiam się nad benzynką.Z tego co oglądałem i  czytałem o 50i to na baku robi się między 500 a 600 kilometrów a jak się depnie to jeszcze mniej a właśnie 40i potrafi zrobić 700 na baku.Wiec to mnie przekonuje.

Opublikowano

Za dużego wyboru w tym temacie nie masz, nie ma mniejszych silników. 850i to już inna liga pod względem osiągów, ale to v8 więc na pewno spali więcej.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziwne, ze 840i ciągle nie ma takiej samej mocy jak w X5 czyli 381KM czy chociażby w serii 4 374KM. Wtedy wybor byłby prosty. Jednak różnica miedzy 333KM a 381KM jest spora. A tak 340KM diesel subiektywnie odpycha sie lepiej chociaz na papierze osiągi są bardzo podobne.