Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posiadam n53b25 i nasuwa mi sie pytanie jakie mam możliwości podniesienia mocy w tej jednostce, jakie mam możliwości w tym silniku na zwiększenie mocy? Oraz jakie wartości wchodzą w grę? Ktos tutaj ogarnia takie tematy? Chip tuning odpada, gra nie warta świeczki. 

Co zmienić aby zyskać istotne przyrosty? 

Edytowane przez v2417
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

do wsadzenia okolice 8-9 tys, a wpadnie może z 15 koni 🙂 przerabiałem w 330i u siebie, pękło jakieś 15tys, żeby zobaczyć 3xx z przodu. Czy było warto? Nie, ale z tej perspektywy czasu dzięki temu mogę się w 100 procentach wypowiedzieć z autopsji w temacie podnoszenia mocy w n53 🙂 generalnie wiedziałem, że za wiele tym nie zyskam, a jedynie było to czysto hobbystyczne doświadczenie. Finał finałów jest taki, że wróciłem do seryjnych kolektorów wydechowych, reszta została- 301hp i 344nm z tym, że u mnie n53b30. U Ciebie przy tym 2.5 za wiele nie zdziałasz i radzę skupić się na poprawnym utrzymaniu tego samochodu w należytej jakości.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, więc generalnie szkoda zachodu i lepiej po po prostu zmienić auto na mocniejszą wersję, wiec chyba zostanie e60 2.5, a jako drugie auto wpadnie jakieś e39 z czyms mocniejszym pod maska.