Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Zakładam drugi temat z innym BMW serii 1, które szukam dla mamy. Tak jak już wspominałem wcześniej:

Szukam BMW serii 1 F40. Z wymagań 3 rzeczy must-be: Faktura Vat 23%, Automat i 5 drzwi.

Znalazłem https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-136km-automat-led-advantage-pdc-cyfrowe-zegary-salonpl-ID6GpZKY.html takie ogłoszenie. Nie miałem nigdy BMW żadnego i nie jestem pewien na co patrzeć nawet.. w porównaniu do innych ofert, ten ma "lepsze", podgrzewane fotele i światła przeciwmgielne. 

Rocznik oraz przebieg, też wydają się w porządku (inne oferty mają zbliżone do 200 tyś w tej cenie).

Wszelkie wskazówki bardzo mile widziane,

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

3 cylindry bym raczej odpuścił. Spoko jak na gwarancji, po różnie bywa 
Jak ma być niski przebieg i takie wymagania to popatrzyłbym na starsze nadwozie, dalej szału nie ma w tym budżecie ale coś z 2.0l benzyną powinno się trafić. Starsze nadwozie ma rwd które lepiej się prowadzi, skrzynię 8hp od zf która jest czystym mistrzostwem.
Diesel przy 90% miasto będzie mocno upierdliwy z wypalaniem dpf.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW