Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak o to dbac ? Czym czyścić aby jak najdłużej wygladała dobrze? Jest ekstremalnie wystawiona na słońce. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sa jakie problemy?
Co prawda F15 czy F10 mialy inna skore na desce, ale od G30 z 17 roku (akurat mam z 18 ze skora na desce) i nic jej nie dolega. Nie wiem czy byla garazowana czy nie, auto kupione dosc czyste (jak na takie zza granicy) ale z deska jest wsio ok. Ja mimo jakiegos zapalu do detailingu to tylko ja przetarlem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma ale sie zastanawiam co zrobic aby wlasnie nadal tak bylo. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę że żadna chemia nie będzie tak skuteczna jak mechaniczna ochrona przed wysokimi temperaturami - a więc część ludzi stosuje takie jakby aluminiowe osłony na szyby czołowe - myślę że mniejszy to temperaturę deski (i nie tylko) o kilkanaście stopni. W okresie zimowym - unikanie zbyt gwałtownych zmian temperatury.

Pytanie jednak... czy ma to sens, nie kojarze przypadku gdzie coś z tym działo się po 6 latach bez żadnych zabiegów pielęgnacyjnych.

Opublikowano

Też mi się nie wydaje, żeby była potrzebna jakaś pielęgnacja tej sztucznej skóry na desce. U mnie po 5 latach wygląda jak fabrycznie nowa. Nic nie pielęgnowałem i nie zabezpieczałem.

Konserwuję za to co parę miesięcy Nappę na fotelach i to moim zdaniem ma już sens. Pomimo przebiegu 130.000 km wygląda jak nowa, czego nie mogłem powiedzieć o Dakocie w F10, która szybko się poprzecierała.