Skocz do zawartości

Wideorejestrator do X3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki polecacie wideorejestrator do X3 ?

I jaką folią oklejacie szyby, w przypadku gdy nie ma przyciemnienia fabrycznego?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.05.2024 o 20:46, przemas43210 napisał(a):

Jaki polecacie wideorejestrator do X3 ?

I jaką folią oklejacie szyby, w przypadku gdy nie ma przyciemnienia fabrycznego?

Ja do G08 zamontowałem kamerkę Viofo A119G, podłączyłem prosto do puszki bezpieczników z przodu od strony pasażera.

Odnośnie tylnych szyb to nie oklejałem, tylko zamontowałem osłony przeciwsłoneczne z Amazona.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 12:30, Mimag napisał(a):

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

IMG_7235.thumb.jpg.a4439870a942c831e8ed658208cc35f0.jpg

Proszę, zdjęcie puszki z podpiętymi bezpiecznikami.

Kabel idzie do góry po słupku (osłonę zdejmuje się łatwo, tylko trzeba uważać na "poduszkę powietrzną" w słupku i na gniazdo wyłączania poduszki pasażera żeby się nie popsuło. Od słupka idzie już - jak napisałeś - pod rantem podsufitki.

Ale na dzień dzisiejszy bym się zastanawiał, czy nie kupić czegoś takiego:

https://fitcamx.com/collections/bmw/products/fitcamx-dash-cam-for-bmw-x3-ix3-x3m-2018-2023-g01

Opublikowano

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Opublikowano
6 godzin temu, Mimag napisał(a):

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Drugie to ACC do aktywacji trybu parkingowego (przy wyłączonym zapłonie kamera nagrywa 1kl/sek).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Opublikowano
2 godziny temu, Pe.te napisał(a):

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Mam, jak samochód stoi przez tydzień nieruszany. Jak jeżdżę normalnie (codziennie albo co drugi dzień) to nic takiego się nie nie dzieje.

Opublikowano

Tak sie domyslalem ze drugie to tryb parkingowy. Dzieki za odp.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Używa może ktoś 70mai 810A dual z LTE ? Możecie polecić ?  - mi zależy na bardzo dobrym trybie parkingowym, tak że jak ktoś zarysuje auto by kamerka się włączała. Znalazłem jednak opinie odnośnie tej kamerki że o ile dobrze nagrywa jadąc autem, o tyle tryb parkingowy jest bardzo kiepski, nie jest czuły video nagrywane jest tylko z przedniej kamerki i wysylane na chmurę.

Szukam pełnego zestawu w okolicach 1,5-2k i nie wiem co wybrać... by działał zgodnie ze sztuką

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 16:51, PKort napisał(a):

IMG_7235.thumb.jpg.a4439870a942c831e8ed658208cc35f0.jpg

Proszę, zdjęcie puszki z podpiętymi bezpiecznikami.

Kabel idzie do góry po słupku (osłonę zdejmuje się łatwo, tylko trzeba uważać na "poduszkę powietrzną" w słupku i na gniazdo wyłączania poduszki pasażera żeby się nie popsuło. Od słupka idzie już - jak napisałeś - pod rantem podsufitki.

Ale na dzień dzisiejszy bym się zastanawiał, czy nie kupić czegoś takiego:

https://fitcamx.com/collections/bmw/products/fitcamx-dash-cam-for-bmw-x3-ix3-x3m-2018-2023-g01

Dzień dobry

Mam BMW X3 G01 z 2018 roku i zastanawiam się nad kamerką FITMAX DUAL lub kamera bmw advanced car eye 3.0 pro, proszę o pomoc w podjęciu decyzji, wiem ze różnica w cenie jest bardzo duża, miałem kamerkę X3 F25 70 mai  A 810S dual i działała tak sobie cały czas wyświetlał się komunikat o zbyt dużym rozładowaniu akumulatora aż całkowicie padł. Potrzebuje kamerki która jest kompatybilna i najlepsza do BMW X3 G01 korzysta z czujników  ruchu parkowania itp. w aucie nagrywa w b. dobrej jakości. Może dzisiaj są inne i lepsze niż o których piszę, będę bardzo wdzięczny za poradę.

Opublikowano
6 minut temu, Ryszard Borys napisał(a):

Dzień dobry

Mam BMW X3 G01 z 2018 roku i zastanawiam się nad kamerką FITMAX DUAL lub kamera bmw advanced car eye 3.0 pro, proszę o pomoc w podjęciu decyzji, wiem ze różnica w cenie jest bardzo duża, miałem kamerkę X3 F25 70 mai  A 810S dual i działała tak sobie cały czas wyświetlał się komunikat o zbyt dużym rozładowaniu akumulatora aż całkowicie padł. Potrzebuje kamerki która jest kompatybilna i najlepsza do BMW X3 G01 korzysta z czujników  ruchu parkowania itp. w aucie nagrywa w b. dobrej jakości. Może dzisiaj są inne i lepsze niż o których piszę, będę bardzo wdzięczny za poradę.

Jeszcze jedno, mam nawigację BIZNES i chciał bym za zainstalować carplay w aucie, wiem że trzeba zmienić jednostkę a najlepiej cały zestaw (duży ekran, jednostka z NBT EVO i czy z was już to robił? polecacie przeróbkę? proszę o informacje.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

nie koniecznie bedziesz musial jednostkę zmieniać. X tego co mowisz to masz mapy WAY teraz? Czasami wystarczy dolozyc antene. Kod do aktywacji ci ogarne. musialbys VIN podeslac to ci piwiem co i jak.

A z kamerką to raczej BMW Eye najlepiej. Zero prpblemow z komunikatami

Edytowane przez Jack79

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
15 godzin temu, Jack79 napisał(a):

nie koniecznie bedziesz musial jednostkę zmieniać. X tego co mowisz to masz mapy WAY teraz? Czasami wystarczy dolozyc antene. Kod do aktywacji ci ogarne. musialbys VIN podeslac to ci piwiem co i jak.

A z kamerką to raczej BMW Eye najlepiej. Zero prpblemow z komunikatami

WBATX51020LK52879

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Niestety brak możliwości podpoęcia anteny. Pozostaje ci tylko wymiana jednostki abyś miał CARPLAY. W tym miejscu zaznaczonym na czerrwono brakuje złącza do anteny WIFI.

Screenshot_20250418-032726_Opera_1.jpg

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano

Rozumiem, powiedz mi jeżeli wymienię jednostkę i ekran To kokpit też muszę zmienić, kupić w zestawie czy co znajdę?

Może Ty masz możliwość to podeślij mi proszę linka czy do mnie to rozłączymy. 

Dziękuję bardzo Pozdrawiam Ryszard 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Możesz tylko wymienić jednostkę na taką samą tylko ze złączem na WIFI w zaznaczonym miejscu, jeśli nie chcesz więcej ruszać. Tylko te z gniazdem Wifi ciężko znaleźć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mozna jakos wgrac jakies aplikacje z zewnatrz do do bmw  np drive recorder? A nie placic ze sklepu......jeszcze mam taki problem naciskam na mikrofonik na kierownicy a na wyswietlaczu wyskakuje niedostepne .....to tez platne? X3 g01 24r

Edytowane przez BARTRSL