Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.05.2024 o 20:46, przemas43210 napisał(a):

Jaki polecacie wideorejestrator do X3 ?

I jaką folią oklejacie szyby, w przypadku gdy nie ma przyciemnienia fabrycznego?

Ja do G08 zamontowałem kamerkę Viofo A119G, podłączyłem prosto do puszki bezpieczników z przodu od strony pasażera.

Odnośnie tylnych szyb to nie oklejałem, tylko zamontowałem osłony przeciwsłoneczne z Amazona.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 12:30, Mimag napisał(a):

W ktory bezpiecznik sie wpiąłeś?

Kabel poprowadziles pod rantem pidsufitki i slupkiem w dol? Latwo sie sciaga osłone słupka?

Tez bede montowal rejestrator.

IMG_7235.thumb.jpg.a4439870a942c831e8ed658208cc35f0.jpg

Proszę, zdjęcie puszki z podpiętymi bezpiecznikami.

Kabel idzie do góry po słupku (osłonę zdejmuje się łatwo, tylko trzeba uważać na "poduszkę powietrzną" w słupku i na gniazdo wyłączania poduszki pasażera żeby się nie popsuło. Od słupka idzie już - jak napisałeś - pod rantem podsufitki.

Ale na dzień dzisiejszy bym się zastanawiał, czy nie kupić czegoś takiego:

https://fitcamx.com/collections/bmw/products/fitcamx-dash-cam-for-bmw-x3-ix3-x3m-2018-2023-g01

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Opublikowano
6 godzin temu, Mimag napisał(a):

Dzięki za odp i zalaczenie foto. Dlaczego wpinales sie w dwa miejsca? Jedno zasilanie rejestratora a drugie? 

Drugie to ACC do aktywacji trybu parkingowego (przy wyłączonym zapłonie kamera nagrywa 1kl/sek).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Opublikowano
2 godziny temu, Pe.te napisał(a):

Nie masz komunikatu o zwiększonym poborze prądu w czasie gdy auto było zamknięte/uzbrojone?

U mnie tryby parkingowe skutkowały takowym komunikatem (iX3).

Mam, jak samochód stoi przez tydzień nieruszany. Jak jeżdżę normalnie (codziennie albo co drugi dzień) to nic takiego się nie nie dzieje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Używa może ktoś 70mai 810A dual z LTE ? Możecie polecić ?  - mi zależy na bardzo dobrym trybie parkingowym, tak że jak ktoś zarysuje auto by kamerka się włączała. Znalazłem jednak opinie odnośnie tej kamerki że o ile dobrze nagrywa jadąc autem, o tyle tryb parkingowy jest bardzo kiepski, nie jest czuły video nagrywane jest tylko z przedniej kamerki i wysylane na chmurę.

Szukam pełnego zestawu w okolicach 1,5-2k i nie wiem co wybrać... by działał zgodnie ze sztuką

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 16:51, PKort napisał(a):

IMG_7235.thumb.jpg.a4439870a942c831e8ed658208cc35f0.jpg

Proszę, zdjęcie puszki z podpiętymi bezpiecznikami.

Kabel idzie do góry po słupku (osłonę zdejmuje się łatwo, tylko trzeba uważać na "poduszkę powietrzną" w słupku i na gniazdo wyłączania poduszki pasażera żeby się nie popsuło. Od słupka idzie już - jak napisałeś - pod rantem podsufitki.

Ale na dzień dzisiejszy bym się zastanawiał, czy nie kupić czegoś takiego:

https://fitcamx.com/collections/bmw/products/fitcamx-dash-cam-for-bmw-x3-ix3-x3m-2018-2023-g01

Dzień dobry

Mam BMW X3 G01 z 2018 roku i zastanawiam się nad kamerką FITMAX DUAL lub kamera bmw advanced car eye 3.0 pro, proszę o pomoc w podjęciu decyzji, wiem ze różnica w cenie jest bardzo duża, miałem kamerkę X3 F25 70 mai  A 810S dual i działała tak sobie cały czas wyświetlał się komunikat o zbyt dużym rozładowaniu akumulatora aż całkowicie padł. Potrzebuje kamerki która jest kompatybilna i najlepsza do BMW X3 G01 korzysta z czujników  ruchu parkowania itp. w aucie nagrywa w b. dobrej jakości. Może dzisiaj są inne i lepsze niż o których piszę, będę bardzo wdzięczny za poradę.

Opublikowano
6 minut temu, Ryszard Borys napisał(a):

Dzień dobry

Mam BMW X3 G01 z 2018 roku i zastanawiam się nad kamerką FITMAX DUAL lub kamera bmw advanced car eye 3.0 pro, proszę o pomoc w podjęciu decyzji, wiem ze różnica w cenie jest bardzo duża, miałem kamerkę X3 F25 70 mai  A 810S dual i działała tak sobie cały czas wyświetlał się komunikat o zbyt dużym rozładowaniu akumulatora aż całkowicie padł. Potrzebuje kamerki która jest kompatybilna i najlepsza do BMW X3 G01 korzysta z czujników  ruchu parkowania itp. w aucie nagrywa w b. dobrej jakości. Może dzisiaj są inne i lepsze niż o których piszę, będę bardzo wdzięczny za poradę.

Jeszcze jedno, mam nawigację BIZNES i chciał bym za zainstalować carplay w aucie, wiem że trzeba zmienić jednostkę a najlepiej cały zestaw (duży ekran, jednostka z NBT EVO i czy z was już to robił? polecacie przeróbkę? proszę o informacje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

nie koniecznie bedziesz musial jednostkę zmieniać. X tego co mowisz to masz mapy WAY teraz? Czasami wystarczy dolozyc antene. Kod do aktywacji ci ogarne. musialbys VIN podeslac to ci piwiem co i jak.

A z kamerką to raczej BMW Eye najlepiej. Zero prpblemow z komunikatami

Edytowane przez Jack79
Opublikowano
15 godzin temu, Jack79 napisał(a):

nie koniecznie bedziesz musial jednostkę zmieniać. X tego co mowisz to masz mapy WAY teraz? Czasami wystarczy dolozyc antene. Kod do aktywacji ci ogarne. musialbys VIN podeslac to ci piwiem co i jak.

A z kamerką to raczej BMW Eye najlepiej. Zero prpblemow z komunikatami

WBATX51020LK52879

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety brak możliwości podpoęcia anteny. Pozostaje ci tylko wymiana jednostki abyś miał CARPLAY. W tym miejscu zaznaczonym na czerrwono brakuje złącza do anteny WIFI.

Screenshot_20250418-032726_Opera_1.jpg

Opublikowano

Rozumiem, powiedz mi jeżeli wymienię jednostkę i ekran To kokpit też muszę zmienić, kupić w zestawie czy co znajdę?

Może Ty masz możliwość to podeślij mi proszę linka czy do mnie to rozłączymy. 

Dziękuję bardzo Pozdrawiam Ryszard 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz tylko wymienić jednostkę na taką samą tylko ze złączem na WIFI w zaznaczonym miejscu, jeśli nie chcesz więcej ruszać. Tylko te z gniazdem Wifi ciężko znaleźć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano