Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymienial ktos moze lozysko w przednim kole w e 34?????? Da sie wogole tylko lozysko wymienic czy cala piaste trzeba wymieniac???? Prosze o wskazowki, pewnie sie zabiore za to bo mam wrazenie jakby minimalnie szumialo, lewe przednie lozysko, a nawet minimalne odglosy mnie denerwuja. Jakie narzedzia beda mi potrzebne????

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

tez mnie to czeka w poniedzialek. Juz zamowilem lozysko z pizasta do E32. Cena po znajomosci 300 zl + wymiana.

Luz wystapil nagle i mnie zaskoczyl. Miesiac temu robilem przeglad wszystkiego i nie bylo zadnego luzu.

No ale bede spokojny.

Przy okazji : luz jest ale zadnych odglosow typowych dla uszkodzonego lozyska. Poprostu absolutna cisza. Ciekawe co ?

Opublikowano
u mnie luzu nie ma, ale przy skrecie w lewo przy niewielkiej predkosci rzedu 50 km/h slychac albo opony albo lozysko, bardziej to slychac jak zamkne okna, takze pewnie oprocz swoznia w lewym kole wymienie odrazu piaste

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

tak sie zastanawialem czy moze dociagnac nakretke piasty.

Tam jest jednak dwurzedowe lozysko i nie sadze aby to byl dobry pomysl...

Moze ktos mnie poprawi bo moge sie myslic

Opublikowano
wchodzi w gre zmiany piasty w zależnosci od producenta od 300 zl na przod bmw 5 i raczej tak trzeba zrobić bez zadnych kombinacji - bezpieczenstwo
Opublikowano

tak, mysle ,ze wszystkie kombinacje moga sie zle skonczyc. Jutro wymieniam na nowe.

Tak przy okazji : kolega kiedys probowal zaoszczedzic i jakos wymienil tylko lozysko bez pierscienia ABS i piasty. No i byl problem z ABS. Poprostu sie nie wlaczal. Moze to dziwne , ale tak bylo.

A wiec tylko nowe i tylko z piasta !