Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chcę wziąć w leasing BMW G20/G21 320i 184 KM i jeszcze waham się nad nieco uboższą wersją najnowszej 5 (zdaję sobie sprawę, że trochę trzeba dopłacić). Zastanawiam się nad stockowymi opcjami z 2023, bo jest trochę takich w konfiguracjach za 230-270k. Planuję raczej 20-30% wpłaty, 60 rat i wykup 15-20% lub 72 raty i wykup 1%. Z racji, że będzie to moje pierwsze auto z salonu, to mam trochę pytań i liczę na pomoc.

1. Czy ktoś orientuje się ktoś może ile można dostać rabatu na taki sam lub podobny model ze stocku, a jaki na ten z konfiguratora przy podobnych parametrach leasingu? Czy od razu prosto z mostu pytać o zniżkę?

2. Czy macie jakiegoś handlowca godnego polecenia w Rzeszowie? Jeśli znacie kogoś naprawdę rzetelnego z innej części Polski to też mile widziana pomoc.

3. Czy są jacyś dealerzy, których raczej omijać szerokim łukiem?

Wszelkie inne porady mile widziane i chętnie ich wysłucham, żeby zbytnio nie dać się naciąć.

Dzięki

Opublikowano

Ja po prawie miesiącu nie mogłem załatwić formalności z brokerem, wczoraj podpisałem umowę zamówienia u dealera.

Na samochód (na zamówienie, nie stockowe) mi daje 15% rabatu, w przypadku wezmę jeszcze koła zimowe to na auto daje 17%. Próbowałem jeszcze negocjować ale to już max co może dać, i ewentualnie skończyło się na tym że koszt transportu dzielimy na pół, czyli jeszcze 1000 zł mniej.

Wg. mnie warto pytać o rabat, po prostu w trakcie rozmowy zapytać handlowca, to jest normalne, przecież nikt na tym świecie nie kupuje samochodów w cenie katalogowej.

Opublikowano

Leasing na 5-6 lat będzie koszmarnie drogi procentowo, spokojnie licz 125-135%, to ogromne odsetki dla banku, przemyśl to.

Polecany jest salon w Częstochowie, fajni handlowcy też są w Inchcape Warszawa i Sikora Mikołów.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, zalezi napisał(a):

Leasing na 5-6 lat będzie koszmarnie drogi procentowo, spokojnie licz 125-135%, to ogromne odsetki dla banku, przemyśl to.

Polecany jest salon w Częstochowie, fajni handlowcy też są w Inchcape Warszawa i Sikora Mikołów.

ja wlasnie wzialem leasing na 5 lat i wyszlo 122% , wplata 25%, rata 2900 bruto i wykup 15%. na 4 lata wyszlo 5% mniej, biorac caly okres leasingu czyli 5 lat te 22% to chyba norma. Dla mnie liczyla sie rata na poziomie mniejszym niz 3 tys brutto 

• Lubię to 1