Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wczoraj zauwazylem ze samochod wyrzucil mi komunikat a wlasciwie kontrolke EML czyli elektrycznych pzrepustnic z reguly zaczelo sie to rano jak byl zimny nie mial mocy nie rowno pracowal ale po wylaczeniu i wlaczeniu jeszcze raz stacyjki znikl aczkolwiek auto zaczelo dziwnie chodzic troche nierowna praca silnika jak tez nawet czasami jak by brak mocy mimo iz juz nie swieci ale sadze ze jest to w dalszym ciagu winna tych przepustnic raz idzie jak buza a zachwile wogole brak mocy i nagle rowno zaraz zanim jak zaczely sie te dziwne objawy z przepustnicami oraz EML wyrzucilo mi komunikat Getribeprogram tak jak by skrzynia zglupiala i nie wiedziala jaki bieg wrzucic poczym zjechalem do boku zgasilem silnik i znow zapalilem wszystkie komunikaty zniknely i samochod zaczol chodzic rowniutko skrzynia normalnie zaczela pracowac i normalnie jedzie Moje pytanie czy ten komunikat i problem z EML moze miec wplyw na dane jakie dostaje skrzynia i dlatego nie wie co zrobic i przezornie wrzuca tryb Awaryjny skrzyni bo zanim zaczol sie problem z EML nigdy nic sie ze skrzynia nie dzialo a tym bardziej nie byla katowana ani nie szarpala wszystko pieknie i plynnie chodzilo czy ktos mial podobny przypadek lub moze ma jakas rade z gory dziekuje za odpowiedz

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Witaj. Właściwa praca skrzyni biegów zależy właśnie od poprawnej pracy czujnika położenia przepustnicy to jej główny parametr, działa jak potencjometr warto sprawdzić omomierzem czy w całym zakresie pracy niema przerwy ale zaczął bym od kabli czy dobrze stykają i nie są zaśniedziałe wtyczki