Skocz do zawartości

Permanentne wyłączenie systemu ISA (Speed Limit Warning Sound) - EU Homologacja 2023.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy ktoś już próbował wyłączyć (zakodować) czy to przez BimmerCode czy przez e-sys automatyczne włączenie tego pikania (Speed Limit Warning)? Strasznie to denerwuje. Przy każdym uruchomieniu silnika ta funkcja ponownie się włącza i zaczyna wydawać dźwięki po przekroczeniu prędkości powyżej 3% od limitu w danym obszarze. Przytrzymując przycisk SET na kierownice przez 3 sekundy wyłącza tę funkcję, ale tylko do ponownego uruchomienia pojazdu. 

Opublikowano

Przytrzymanie SET to wyłącza? Aż muszę sprawdzić bo mam ustawiony skrót pod jednym z klawiszy 1-8 żeby to wyłączyć. Zakodować się na bank da, bo jeździłem ostatnio dwiema demówkami z salonu i miały to wyłączone (przy ponownym uruchomieniu silnika ostrzeżenie dźwiękowe było nieaktywne).

Opublikowano
W dniu 21.03.2024 o 12:10, tejotte napisał(a):

Przytrzymanie SET to wyłącza? Aż muszę sprawdzić bo mam ustawiony skrót pod jednym z klawiszy 1-8 żeby to wyłączyć. Zakodować się na bank da, bo jeździłem ostatnio dwiema demówkami z salonu i miały to wyłączone (przy ponownym uruchomieniu silnika ostrzeżenie dźwiękowe było nieaktywne).

Tak, nawet w instrukcji obsługi to dodali. Na jazdach próbnych mogą mieć jeszcze z 2022 a tam tego chyba nie było. W ogóle nikt o tym nie mówi, bo wiedzą ze to strasznie wkurza ludzi. Ja totalnie zrezygnowałem z zakupu Lexusa bo tam mało tego ze nie ma skrótu na wyłączenie, to i dźwięk jest mega męczący. Temat mało rozeznany, oficjalnie w bimmercode nie ma takiej opcji jeszcze, ale może w "expert mode" jest taka możliwość. 

P.S sam system jest totalnie bezużyteczny i bardziej przeszkadza i powoduje niebezpieczeństwo

Opublikowano

Ta, właśnie to sprawdziłem po Twoim wpisie i teraz tak to wyłączam. Ale w instrukcji do swojej X3 tego nie znalazłem - muszę się głębiej wczytać.