Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś mógłby potwierdzić jaka jest różnica między Systemy asystujące kierowcy w ramach pakietu Innowacji a Systemy asystujące kierowcy Professional za które trzeba dopłacić jeszcze dodatkowo obecnie 8.200? W ramach analizy Internetu wchodzi mi, że w zwykłym asystencie kierowcy tempomat adaptacyjny jest do 180km/h i utrzymywanie na pasie ruchu. Natomiast w asystencie PRO jest tempomat adaptacyjny do 210km/h i Highway assist (bez trzymania rąk na kierownicy) plus automatyczna zmiana pasa. Ale nie jestem pewien czy dobrze to rozumiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mojego handlowca w zwykłym DA nie ma tempomatu adaptacyjnego. Jest:

- ostrzeganie jak zmieniamy pas ruchu a jedzie auto w martwym polu

- awaryjne hamowanie, ale nie jest to adaptacyjne hamowanie na tempomacie

- miganie tylnymi światłami przy hamowaniu.

Dopiero przy dopłacie 8200 oni dokładają radar z przodu i wtedy mamy adaptacyjny tempomat i inne bajery. Jeśli tak nie jest to trudno, bo ja dobrałem do zamówienia DA Pro 😅

Opublikowano
13 godzin temu, PanTom napisał(a):

Według mojego handlowca w zwykłym DA nie ma tempomatu adaptacyjnego. Jest:

- ostrzeganie jak zmieniamy pas ruchu a jedzie auto w martwym polu

- awaryjne hamowanie, ale nie jest to adaptacyjne hamowanie na tempomacie

- miganie tylnymi światłami przy hamowaniu.

Dopiero przy dopłacie 8200 oni dokładają radar z przodu i wtedy mamy adaptacyjny tempomat i inne bajery. Jeśli tak nie jest to trudno, bo ja dobrałem do zamówienia DA Pro 😅

chyba tak nie do końca, ja mam wszystko to, co napisałęś i radar z przodu, ale adaptacyjny tempomat musze dodatkowo dokupić w aplikacji 

Opublikowano

Nie jest takie proste dokupienie ACC, brakuje wielu czujników. 
Systemy asystujące w pakiecie innowacji zawierają tylko:

Ostrzeżenie o kolizji w martwym polu

• Łagodzenie kolizji z przodu

• Ochrona pieszych w ciągu dnia

• Ostrzeżenie o opuszczeniu pasa ruchu

• Ostrzeżenie o ruchu krzyżowym z tyłu

• Informacje o ograniczeniu prędkości
W LCI nie ma możliwości dołożenia/dokupienia innych funkcjonalności.

image.png

Opublikowano
6 godzin temu, PanTom napisał(a):

Ok, Professional udźwignie samemu ruszanie w korku gdzie podstawowe DA nie da rady.

Podstawowe z adaptacyjnym tempomatem rusza mi w korku jeśli postój nie trwa zbyt długo. Nie pamiętam ile dokładnie, ale na oko tak jeśli dłużej niż 2-3 sekundy to muszę nacisnąć gaz żeby ruszyło.